Torturaţi la Guantanamo cu Rage against the machine… Mişto playlist.

Asta e ştirea săptămînii. Rage against the Machine, Nine Inch Nails, daţi la maximum la Guantanamo în scop de tortură. Cu un aşa playlist aş fi rezistat mult şi bine. Îmi place că-s trupe şi cu mesaj puternic de revoltă, deci tema era perfectă… Aş fi vrut să-i văd cu ceva Voltaj, Costi Ioniţă şi Anna Lesko la maximum… Dar nici tortura nu mai e ce a fost.

Nume grele ale muzicii americane precum REM, Rage Against the Machine si Nine Inch Nails au depus joi o plangere pentru a obtine declasificarea unor documente care atesta ca muzica lor a fost folosita pentru torturarea detinutilor de la baza Guantanamo suspectati de activitati teroriste, relateaza AFP.
Artistii si-au declarat, totodata, sustinerea pentru o campanie de publicitate televizata si a unei petitii pentru inchiderea centrului de detentie de la Guantanamo, lansata de fosti generali si parlamentari.
„Muzicienii protesteaza pentru utilizarea muzicii lor in acte de tortura care au avut loc la Guantanamo sau in alta parte si depun o plangere pentru obtinerea tuturor documentelor guvernamentale secrete care descriu modul in care a fost folosita muzica lor”, a declarat un responsabil al Campaniei pentru inchiderea Guantanamo, intr-un comunicat. (mai mult de pe Hotnews)

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here