Traian Basescu si justitia

iulie 10, 2008 0

Ieri, la Cotroceni, la numirea in functie a celor 47 de judecatori si 81 de procurori, discurs din nou dur al sefului statului la adresa justitiei romane si, fara echivoc, la adresa celor care fac actul de justitie.
Cu citeva zile in urma, la mare, la „Ziua Justitiei”, un alt discurs coroziv al presedintelui Romaniei la adresa judecatorilor si a procurorilor.
Scandalagiu si pus sa strice doua momente festive! – asa au zis citiva dintre cei care au comentat aceste doua iesiri ale lui Traian Basescu.
Eu cred, in contra opiniei rezumate in paragraful anterior, ca directia justa de interpretare in aceasta discutie depinde de raspunsul corect la aceasta intrebare: a) submineaza, prin ceea ce declara, Traian Basescu justitia romana sau, b) prin ceea ce fac si in egala masura prin ceea ce nu fac „justitiarii” romani submineaza ei insisi justitia autohtona? De bun simt,  dupa mine, e doar raspunsul afirmativ la a doua parte a intrebarii.
Doar un exemplu: de ce oamenii din sistemul juridic tac acum cind Parlamentul ii trateaza cu sictir, substituindu-li-se?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.