TVR, se poate mai umilă? Se cer insistent ştiri cu Voiculescu

noiembrie 7, 2007 0

TVR-ul indigna la culme oficioasele voiculeştilor pe la inceputul anului. Acum, cind e om de incredere acolo, toate sint bune si frumoase. Eu m-am uitat putin in acest weekend la niste emisiuni de divertisment si m-am luat cu miinile de cap. E cheltuiala nesimtita, idioata cu tot felul de mascarici. Pai, fratilor, La urgenta era o incercare de serial onroabil, erau bani mai multi, dar macar se vedea o schimbare. NU asta e insa cel mai iritant. E rau ca se fac chestii incredibil de nesimtite cu abonatii TVR.
Cum e posibil ghiurco-voicu-radulescu-sassu sa le explicati abonatilor ca voi asteptati propuneri de teme de la partide ca sa va faceti emisiunile? Apoi, cum e posibil sa inventezi chestii jenante pentru a obstructiona promovarea unui referendum – CNA a ajuns să protesteze că TVR găseşte toate chichiţele pentru a impiedica informarea . Am vazut o emisiune cu doi europarlamentari care pareau scosi pe scena caminului cultural sa spuna poezii. Si erau tineri, o doamna de la pd si un domn de la psd (destul de inteligent, poate de aia era pe pozitia 20 la alegeri). Si n-au zis nimic despre situatia in care se aflau. N-au avut minima inspiratie sa protesteze impotriva situatiei incredibil de false in care se gaseau. Ce sa le ceri unor astfel de politicieni fara pic de zvic in fata unor situatii clare.
Si acum, din culisele Stirilor TVR. Mădălina Rădulescu, noul şef de la ştiri, e noul ambasador al Voiculescului la TVR. A cerut ştire urgentă cu lansarea candidaţilor PC, acum vreo zece zile – o vroia in weekend deşi începuse campania electorală. Imaginile au fost trimise direct de la partid, nu au fost filmate de TVR. Ca la Antenă, deh. Mai frumoase au fost insistenţele recente pentru difuzarea unui reportaj de la Harghita cu Voiculescu, cu inagini luate tot de oamenii partidului.
Update: „Azi”-ul de ieri 
Am primit de la un cititor atent o precizare foarte haioasa. Il citez integral:
TVRul a dat stirea astfel: „Conservatorii si-au lansat astazi candidatii pentru PE”, asta la jurnalul de luni. Or, candidatii fusesera lansati duminica!
Sunt doua variante:
– fie caseta a fost facuta la Antena si data la TVR pentru a fi difuzata duminica; se pare ca nu a putut intra duminica si atunci au bagat-o in jurnalul de luni, uitand sa modifice textul
– fie au modificat intentionat pentru a face reportajul „newsworthy”, caci e cam stupid ca principalul jurnal al TVR de luni sa-ti dea o stire conservatoare de duminica.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.