Ucraina a lansat cel mai mare atac coordonat cu drone, de la începutul războiului

Ucraina a lansat cel mai mare atac coordonat cu drone, de la începutul războiului

august 30, 2023 0

Dronele ucrainene au atacat Rusia în timpul nopții, distrugând avioane militare și perturbând traficul aerian, au declarat oficialii ruși miercuri dimineață, la câteva ore după slujba de înmormântare a liderului mercenar rus Evgheni Prigojin, informează Mediafax.

Dronele ucrainene au vizat șase regiuni rusești în cel mai mare atac coordonat cu drone de la începutul războiului, scrie Sky News.

Potrivit acestora, lovitura de noaptea trecută este considerată cel mai mare atac cu drone de la începutul războiului. Patru avioane rusești ar fi fost avariate, iar zborurile au fost anulate până la evaluarea daunelor. Potrivit unui raport făcut de ruși, aproximativ 20 de drone ucrainene ar fi atacat mai multe zone. Atacurile cu drone au avut loc în timp ce secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru a ajuta Ucraina. 

Federația Rusă a început să lucreze la o puternică linie de producție de vehicule aeriene fără pilot pe teritoriul său. Este anunţul făcut de reprezentantul GUR, Vadim Skibiţki.

„Încercăm să aflăm unde exact sunt fabricate dronele, deoarece mai multe companii sunt implicate în producția de drone şi piese pentru acestea. Şi care este capacitatea reală de producție”.

Reprezentantul serviciului de spionaj militar al Ucrainei a remarcat că datele preliminare ale GUR indică faptul că Federația Rusă a planificat să producă 1.300 de drone Geran-2, adică Shahed, în a doua jumătate a acestui an.

„Rușii pot folosi componente atât din producția externă, cât și din producția internă. Pe de altă parte, în acest moment, ei nu sunt capabili să producă un astfel de număr de drone”. A mai declarat reprezentantul GUR.

Sursa: Newsinn

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.