Umbra lui Oprișan, la Panciu: 4 din 4 primari penali. De la furt de motoare la angajări pe pile în Piața orașului

Umbra lui Oprișan, la Panciu: 4 din 4 primari penali. De la furt de motoare la angajări pe pile în Piața orașului

martie 10, 2021 0

Marian Oprișan, celebrul baron PSD de Vrancea, a scăpat ca prin urechile acului de o condamnare pentru corupție, dar urmele politicii sale de cumetrie au cuprins tot județul păstorit aproape 30 de ani de PSD.

În România există un oraș în care ultimii patru primari au fost cercetați sau condamnați pentru fapte de corupție. Este vorba despre orașul care a dat cel mai bun vin spumant din România – Panciu, dezvăluie RealitateadeVrancea.net.

Ultimii patru primari care au condus localitatea au avut probleme penale. Unii au fost condamnați, alții au scăpat pentru că nu mai sunt, alții așteaptă deciziile instanțelor.

Tradiția „penală” a orașului vrâncean dintre vii își are originile încă dinainte de 1989. Fostul primar PSD din perioada 2000 – 2013, Ion Petre, a fost condamnat, înainte de Revoluție, la închisoare cu executare, pentru furtul unor motoare.

Fănică Panciu, edilul orașului în perioada 1996 – 2000 (PD), singurul om de dreapta, nu doar declarativ, care a condus orașul de la Revoluție încoace, a fost și el condamnat penal pentru fapte de corupție, la 8 luni închisoare cu suspendare.

Neculai Mărăscu

Iulian Nica, PSD, edilul orașului Panciu între anii 2014 – 2020, este cercetat penal și el, pentru fapte de corupție în legătură cu funcția.

El este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni: delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, uz de fals, prejudiciul estimat fiind de circa 370.000 de euro, fiind chiar arestat, anul trecut.

Ultimul pe lista procurorilor este actualul edil al orașului Panciu, Neculai Mărăscu (PNL), ales primar în 27 septembrie 2020.

Deși este, acum, liberal, Mărăscu a cochetat mulți ani cu PSD și baronul Oprișan, aflându-se pe lista candidaților la Consiliul Local, fiind şi director al spitalului din oraş, pus cu sprijinul PSD.

Mărăscu este și el cercetat într-un dosar penal instrumentat de procurorii vrânceni. El are calitatea de suspect după ce ar fi aranjat angajarea unui casier la piaţa din oraş.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.