Un boicot de servit companiilor petroliere

octombrie 21, 2008 0

Circulă pe net un fel de protest împotriva companiilor petroliere. Zice aşa: “in ultima vreme pretul barilului de petrol s-a redus la jumatate, astfel ca de la 140 dolari a scazut la 70 si totusi, benzina si motorina a scazut cu doar 1000 de lei. E bataie de joc pt ca guvernul tine taxele si accizele la fel de mari, iar statiile Peco nu vor sa renunte la preturile practicate, avand un profit urias. Daca ei isi bat joc de noi, haideti sa-i boicotam. S-A DECIS CA IN ZILELE DE 27,28 29 OCTOMBRIE TOTI SOFERII CARE VAD ACEASTA MIZERIE SA FACA FRONT COMUN SI NIMENI,PENTRU NIMIC IN LUME, SA NU ALIMENTEZE MASINA SI SA NU CUMPERE NIMIC DIN STATIILE DE CARBURANTI. SPERAM CA PRIN ACEST MOD DE PROTEST SA-I PROVOCAM SI SA VEDEM O REACTIE POZITIVA A ACESTUI GUVERN CARE CONTINUA SA ISI BATA JOC DE NOI! daca sustii ideea (si chiar daca nu o sustii ), da mai departe!
Nu ştiu cine a decis boicotul, nici nu mă interesează, dar ideea mi se pare tare proastă. Dacă tot am vrea (şi vrem!) să protestăm în vreun fel împotriva profiturilor nesimţit de mari ale petroliştilor, eu propun ca pe 27, 28 şi 29 octombrie toţi şoferii din ţara asta să meargă să alimenteze. Să se rupă baierele străzilor, iar benzinăriile să fie asaltate de maşini cum erau pe vremuri galantarele cu banane.
Singura regulă ar fi ca nimeni să nu bage în rezervor mai mult de o litră (nu litru) de carburant. Ba, dacă se poate, chiar mai puţin. Dacă toată lumea ar face asta, benzinăriile nu şi-ar scoate nici măcar banii pe rolele de hârtie ale caselor de marcat. Exagerez, fireşte, dar cred că ăsta ar fi un protest mişto. La fel de inutil ca oricare altul îndreptat împotriva abuzului companiilor asupra consumatorilor, dar mişto.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.