Un hypermarket Care Fura din cascaval. Bonus: Micky Shpaga

mai 7, 2008 0

Probabil ca nu am fost singurul in situatia asta. Ba chiar un coleg de redactie mi-a spus ca de cateva ori a facut scandaluri monstruase la casa de plata pe tema aceasta. Dar am auzit ca si in Franta a fost o chestie similara si pana la urma s-a reglementat situatia. Daca voi credeati ca hypermarketurile fura doar prin adaosuri nesimtite si taxe de raft si taxe pt taxele de raft, dupa cum s-a tot facut tambalau, iata cealalta metoda: acelasi produs pus la doua preturi. Il alegi pe cel cu pretul mai mic, dar tzeapa: pretul mai mare e mereu cel corect! Siretlicul e in detalii. Detalii mici. Concret, in hypermarketul Care Fura, cascavalul president s-a intins si pe raftul unei rude mai ieftine, pastrand insa reclama acesteia. Diferenta nu era chiar imensa, dar e semnificativa pt situatia de fapt. Pt ca si la alte produse din hypermarketul Care Fura am vazut acelasi siretlic.
cascaval1.JPG
Doar literele micutze micutze „MERT”, din coltul etichetei cu pretul mai mic, fata de literele micutze micutze „PRES” din coltul etichetei cu pretul mai mare te puteau anunta ca daca alegi raftul de sus, crezand ca ai cumparat cascaval pt sandwich cu 3 lei pachetul, te inseli amarnic. Pt ca „President” nu contine grupul de litere „Mert” .
Dar va spuneam de Franta. Acolo s-a dat o lege, in urma doar cu cativa ani si tot din cauza practicilor neloiale din hypermarketuri, iar acum la casa platesti pretul de la raft si nu pe cel de pe codul de bare. Cu alte cuvinte, daca vanzatorul vrea sa te tzepuiasca punand un sul de hartie igienica de lux la raftul cu shmirgel, unde ar costa de patru ori mai putin, el e cel care intra in rahat.
Si pentru ca tot ne aflam la capitolul de hypermarketuri, inca un tablou din cel Care Fura. Unde am dat nas in nas cu Micky Shpaga ( sau o fi fost vreo sosie?), impingand un carucior. Luase un mop si o umbrela. Poate ca nu stie de unde o sa inceapa sa intre la apa: de sus, sau de jos…
dsc00827.JPG

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.