Un milion de morți în plus din cauza COVID decât în statisticile oficiale!

Un milion de morți în plus din cauza COVID decât în statisticile oficiale!

august 3, 2021 0

În România, adepții teoriilor conspiraționiste spun deseori că autoritățile au ”umflat” statisticile cu decese în plus din cauza COVID ”pentru a încasa bani mai mulți de la Uniunea Europeană”.

Ca întotdeauna când apar pe piață astfel de conspirații, iese la iveală și adevărul adevărat care este exact pe dos față de varianta manipulatorilor antivacciniști.

Astfel, un studiu israeliano-german arată, din comparația mortalității în exces în 103 de țări, că cel puțin un milion mai multe persoane decât cele 4,5 milioane înregistrate oficial au murit în lume de la începutul pandemiei de coronavirus.

Baza de date creată pentru anchetă (Baza de date a mortalității mondiale) reflectă o mare parte din aceste țări care nu au raportat, în mod deliberat sau din cauza lipsei de capacitate administrativă provocată de greutățile inevitabile ale pandemiei, datele reale ale deceselor ca urmare a Covid-19.

În ciuda faptului că unele țări din America Latină au raportat cu 50% mai multe decese decât se așteptau – cele care au loc fără cauze excepționale -, mulți au încetat să raporteze o mare parte dintre acestea: Bolivia a înregistrat de 2,5 ori mai multe decese decât cele raportate, Ecuador – de 2,9 ori și în Mexic – 2,1 .

Studiul, publicat în revista științifică „eLife”, asigură că, în Rusia, au murit de patru ori mai multe persoane decât cele raportate, 551.000 în loc de 135.000, iar în Uzbekistan de 29 de ori mai mult, 21.500, departe de cele 740 raportate.

În țări precum Spania, Italia, Țările de Jos și Regatul Unit – cel mai grav afectate în Europa de pandemie – se estimează că raportul deceselor din cauza COVID neînregistrate oficiale a fost de 1,5 în primul val și 1 în timpul celui de-al doilea val.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.