Un os mare in gitul lui Calin Popescu-Tariceanu: Monica Macovei!

martie 13, 2007 0

Varianta cea mai putin probabila e ca Premierul Romaniei descinde mine in Parlament pentru a adresa felicitari actualului Ministru al Justitiei.
Popescu-Tariceanu va vorbi la miezul zilei in Senat despre starea justitiei. Cu siguranta ca e o tema pe care o stapineste bine; la conturarea starii justitiei din Romania el insusi are citeva interventii si contributii memorabile. Agentiile de presa dau stirea despre vizita iminenta a Premierului asa cum e firesc sa o faca: in termeni reci, neutrii. Pentru ca destinatarii mesajului Primului-Ministru sint senatorii, e consemnata si opinia sefului acestora, Nicolae Vacaroiu. Care spune, in nume personal, ca prezenta in Senat a Monicai Macovei nu este oportuna, din moment ce pentru senatorii romini, ea nu mai exista. Ca minstru, desigur.
Pe “surse”, cum spun breslasii din media, e data ca sigura varianta ca discursul din Senat al lui Calin Popescu Taricenu e semnul indubital al faptului ca acesta vrea sa isi rasplateasca noii sustinatori la vedere (PSD, PRM, PC). De altfel, Premierul i-a atras atentia recent Monica Macovei ca ar fi timpul ca aceasta sa isi ajusteze politica pe care o face la minister in sensul de a tine cont de “amenda” data de opozitie pentru felul radical in care aceasta a inteles sa aplice reforma in justitie.
Insa, pentru a sesiza mai bine ce i se coace doamnei Macovei, se mai adauga neaparat: una bucata refuz al Ministrului Justitie de a semna ordonanta de urgenta prin care se amina euroalegerile; una bucata discutie in trei (Tariceanu-Patriciu-Macovei) povestita de catre Ministrul Justitiei presei; una bucata presedinte care e in conflict deschis cu premierul si a carui mina dreapta este acelasi Ministru al Justitiei.
Tot pe surse – consemnate deja de publicatii online – se spune, direct, ca Monica Macovei nu mai are mult de stat in fruntea Ministerului Justitiei, din ratiuni de razboi politic dur, care nu admite pacea.
Intrebarea mea: il felicitam deja pe Calin Popescu-Tariceanu pentru ca a avut, in sfirsit, curajul sa vorbeasca in Parlament despre starea justitiei din Romania?
Sau, si mai franc spus: in ipoteza in care Premierul Romaniei vrea sa o disloce pe Macovei din fruntea Ministerului Justitie, Tariceanu si PNL-ul chiar au un cistig real sau, asa cum au tot repetat cu public pina acum, liberalii dau ratza (incomoda, e drept) din mina pentru cioara vopsita de pe gard?   

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.