Un senator american cere lichidarea lui Putin: ”Cineva trebuie să termine cu acest individ!”

Un senator american cere lichidarea lui Putin: ”Cineva trebuie să termine cu acest individ!”

martie 4, 2022 0

Rusia a bombardat în această dimineață centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa.

După câteva ore de incertitudine, serviciile de urgență au reușit să stingă incendiul din clădirea complexului nuclear, deși Ucraina a raportat că trupele ruse au preluat clădirea.

Noul atac al lui Putin asupra Ucrainei l-a determinat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să strige Europei să „se trezească”.

Un senator american face și un apel către lume:

„Cum se termină asta? Cineva din Rusia trebuie să se ridice (…) și să termine cu acest tip”.

E vorba de Lindsey Graham, un veteran congresman american sătul să vadă cum Putin aruncă lumea în aer.

În a noua zi a războiului din Ucraina, în care ce este mai rău încă stă să vină după cum a declarat președintele francez Emmanuel Macron, ieri, după conversația cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, sunt deja peste un milion de refugiați, cifră care ar putea ajunge la patru milioane.

Cel mai mare exod experimentat în Europa de la al Doilea Război Mondial. În același timp în care aceste fluvii umane trec peste granițe, Rusia și Ucraina au convenit joi să stabilească coridoare umanitare pentru evacuarea civililor.

Forțele ruse bombardează Okhtirka în această dimineață în regiunea Sumi din nord-estul Ucrainei. Pe măsură ce bombardamentele Rusiei continuă, președintele american Joe Biden îndeamnă Rusia să-și înceteze atacurile.

Vineri, miniștrii de externe ai Uniunii Europene și ai NATO vor discuta următorii pași care trebuie întreprinși la nivel politic și militar în fața războiului din Ucraina, după ce Comisia Europeană a avansat că studiază noi runde de sancțiuni împotriva Rusia.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.