Un sobolan erudit :)

martie 31, 2009 0

„Initial doar mincam, rontaind si mestecind fericit, ghidat de dictatele gustului. In curind am inceput sa citesc ici si colo fragmentele de rinduri aflate la marginea paginilor ce constituiau mesele mele. Si, pe masura ce timpul trecea, m-am trezit citind tot mai mult si mincind tot mai putin, pina cind intr-un final, am ajuns sa-mi petrec cea mai mare parte a timpului in care eram treaz citind si rontaind doar marginile. Si, vai, cit de mult regretam acele gauri ingrozitoare. In unele cazuri, atunci cind nu mai era nici un alt exemplar, a trebuit sa astept ani de zile ca sa imi acopar  lacunele. Nu sint deloc mindru de asta”.
E un fragment scurt dintr-o carte – un roman- care fost senzația Tirgului de carte de la Frankfurt in 2008 si care e disponibila, de aproximativ o luna, si in limba romana.
Se numeste Firmin, a fost publicata la Polirom, e o carte delicioasa si e numai buna de citit si in week-end, si in timpul saptamanii, si in concediu, si la lucru (pe sub masa sau in pauza de masa), si stind in pat, si stind la masa, si in parc, si in fotoliu, samd.
Cred ca se citeste si pe nerasuflate 🙂
E scrisa de Sam Savage.
„Sam Savage isi face debutul cu romanul de formare al unui sobolan erudit, traitor in Bostonul anilor ’60. Firmin este o elegie pe jumatate fantezista, pe jumatate riguroasa despre placerile literaturii, in care indoielile, temerile si dorintele oricarui scriitor ii sint atribuite unui sobolan cu un intelect hiperdezvoltat.” (Publishers Weekly„)
Pentru o „rontaiala” preliminara, puteti sa intrati aici!
firmin

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.