Unde va cădea pe Pământ racheta rusească? Are 4 tone și vine spre noi cu 7,5 km/s

Unde va cădea pe Pământ racheta rusească? Are 4 tone și vine spre noi cu 7,5 km/s

ianuarie 6, 2022 0

„Putem spune că în următoarele 24 de ore racheta va cădea, dar unde va cădea, nimeni nu poate spune, pentru că în următoarele ore va efectua mai multe mișcări de revoluție în jurul globului”, a declarat pentru CNN un director din Agenția Spațială Europeană, Holger Krag.

Racheta Angara-A5 a fost lansată pe 27 decembrie 2021 din nord-vestul Rusiei, într-un test de verificare a unei noi tehnologii, scrie agenția rusă de stat TASS.

Potrivit experților în domeniul spațial, racheta călătorește cu o viteză de 7,5 km pe secundă și cântărește aproximativ 4 tone, fără combustibil.

În mai 2021, NASA a criticat China pentru nerespectarea standardelor, după ce resturi de la o rachetă folosită pentru a lansa stația spațială a Chinei au plonjat în Oceanul Indian.

Partea rachetei rusești este considerată a fi mai mică decât resturile chinezești, cântărind aproximativ 4 tone fără combustibil, comparativ cu aproximativ 20 de tone cât a avut racheta chineză Long March 5B, a spus Holger Krag, director din Agenția Spațială Europeană, la CNN.

Long March a fost unul dintre cele mai mari obiecte care a lovit Pământul după ce a căzut de pe orbită.

Racheta rusească nu trebuia să reintre în atmosfera Pământului în acest fel, a adăugat Krag.

„Trebuia să ajungă pe o orbită și să rămână acolo mii de ani, însă nu a reușit să mai pornească”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.