USR adoptă modelul Dragnea cu DNA. Dacă Barna e vizat de fraudă, de vină sunt ”serviciile”, ”sistemul”, ”binomul”

USR adoptă modelul Dragnea cu DNA. Dacă Barna e vizat de fraudă, de vină sunt ”serviciile”, ”sistemul”, ”binomul”

septembrie 28, 2021 0

USR devine pe zi ce trece adeptul discursurilor de tip Dragnea, atunci când numele unora dintre liderii partidului apare implicat în cauze penale, cum este cel al lui Dan Barna.

Acesta a fost vizat într-o cauză mai veche legată de fraudarea fondurilor UE, clasată între timp pe motiv că fapta nu există. Dar când a venit decizia clasării, liderii USR n-au mai acuzat DNA de nimic, cum o fac însă acum legat de noul dosar al lui Barna.

Departamentul de Luptă Antifraudă a trimis la DNA un nou dosar care îl vizează pe Dan Barna. Este vorba despre proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, proiect care i-a aparținut co-președintelui USR PLUS și soției sale.

Potrivit inspectorilor DLAF, în urma verificărilor „au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”. Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, spune că nu este o coincidență că DLAF, care este în subordinea premierului Florin Cîțu, a făcut acest anunț chiar înainte de votul moțiunii de cenzură împotriva actualului Guvern.

Moșteanu: Nu e o coincidență că informația a apărut înainte de votarea moțiunii

Captură din ziarul argeșean Criterii despre scandalul diplomelor lui Ionuț Moșteanu

„Nu am nicio informație. Constat din nou că DLAF, care este în subordinea premierului Cîțu, păstrează bucățele din investigații mai vechi ca să genereze câte o știre cu Dan Barna la DNA, în niște momente convenabile dpdv al contextului politic.

Oricât ar crede unii și alții că nouă ni se înmoaie genunchii la o amenințare de genul ăsta, nu e așa. USR PLUS este foarte hotărât să meargă înainte, Florin Cîțu va pleca de la Palatul Victoria.

Pun această nouă informație pe seama unei viitoare moțiuni de cenzură care va trebui votată săptămâna viitoare. Evident că nu e o coincidență stranie că apare brusc această trimitere de la DLAF, într-un moment în care urmează să vină la vot o moțiune împotriva Guvernului Cițu”, a declarat Ionuț Moșteanu, la Digi24.

Nu e prima oară când Moșteanu intră în combinații  de tip Dragnea, prin astfel de discursuri marca anti-statul paralel.

El este cel care i-a atras în capcană pe parlamentarii USR, reușind să le obțină semnătura pe o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, alături de AUR, dușmanul ideologic al USR.

El se află la originea incidentului din Parlament, când i-a incitat pe parlamentarii AUR să-l ia cu forța pe sus pe Florin Roman, cel care conducea legal ședința Camerelor Comune reunite.

Tot Moșteanu este considerat la Argeș omul combinațiilor de tip PSD, dovadă scandalul diplomelor false în care a fost implicat.

Detalii, AICI

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.