USR-AUR, război total. ”Popo…ri”, ”Simion – pericol pentru România”… Cine e șeful Opoziției?

USR-AUR, război total. ”Popo…ri”, ”Simion – pericol pentru România”… Cine e șeful Opoziției?

ianuarie 10, 2022 3

USR și AUR și-au dat mâna când au avut un scop comun (debarcarea Guvernului Cîțu, din care făcea parte și USR), dar de atunci au devenit dușmani de moarte în războiul pentru supremația în Opoziție.

Tonul rupturii totale l-a dat Dacian Cioloș, care în noiembrie anul trecut a afirmat că exclude o colaborare cu AUR în viitor. ”Cei din AUR trebuie să dea explicații pentru oamenii care au murit din cauza minciunilor promovate de liderii acestui partid”, a declarat Cioloș, în replică la atacurile liderilor AUR care au acuzat USR că poartă pe conștiință multe vieți pierdute, prin felul în care Ministerul Sănătății (deținut de USR) a gestionat pandemia.

Aflat în teritoriu pentru a-şi promova partidul, George Simion a avut un derapaj verbal la adresa USR, celălalt partid din opoziţie.

„Nu votaţi cu USR, că sunt poponari ăia”, le-a zis Simion unor tineri cu care se întâlnea, potrivit ziarului Adevărul.

”George Simion este un pericol pentru România”, a replicat Dacian Cioloș, în decembrie, anul trecut.

Acum, a venit rândul unei deputate USR să pună gaz pe foc în relația USR-AUR.

Diana Buzăianu (în roșu)

„La TV acum (nici nu spun canalul că am văzut asta în ultima perioadă la mai multe emisiuni TV) sunt doi invitaţi cu moderator şi un George Simion. Toţi îl slăvesc pe George Simion de vreo oră, aşa. Vai, domnule Simion, vă donaţi salariul? Vai, domnul Simion, ce bine spuneţi. Vai, domnule Simion, spuneţi-ne ce puteţi să faceţi din opoziţie, că am văzut că deja aţi făcut atât de multe!”, a comentat Diana Buzoianu, citată de Epoch Times.

Acest început de război total între AUR și USR are o explicație simplă: ambele partide se bat pentru a capitaliza voturile anti-guvernarea PSD-PNL-UDMR.

Toate sondajele apărute până acum arată că USR mai degrabă a pierdut decât a câștigat prin trecerea în Opoziție (odată cu debarcarea Guvernului Cîțu, cu voturile AUR și ale PSD), în timp ce AUR pare să fie singurul câștigător al discursului anti-putere.

Cel mai recent sondaj realizat de Avangarde, la comanda PSD, arată o scădere ușoară a Partidului Social Democrat, o creștere cu un punct procentual pentru PNL, în timp ce AUR crește de la 15% la 17%, iar USR scade la 10% (de la 15%, cât a obținut în alegerile din decembrie 2020).

Detalii, AICI

Spre deosebire de AUR, USR a intrat la guvernare alături de PNL, considerat  fie ”Ciuma Galbenă”, fie ”USL 2.0” ( după alianța cu PSD din 2012).

AUR folosește compromisul făcut de USR în guvernarea cu PNL ca acuzație sub lozinca ”Toți, aceiași mizerie” și se consideră singurul partid antisistem rămas în Parlament.

În paralel, AUR a preluat controlul străzii și al acțiunilor pe rețelele de socializare, eclipsându-i tot mai mult pe rivalii de la USR, chiar dacă uneori protestele lor depășeșesc limita normalului (vezi asaltul asupra Parlamentului).

La rândul lor, cei de la USR simt nevoia să se audă puternic, pentru a contrabalansa ofensiva AUR, de aceea ies la rampă cu declarații dure la adresa AUR precum cea a deputatei Buzăianu.

Războiul USR-AUR este acum în toi. Cine va domina Opoziția la guvernarea actuală?

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
3 comments on “USR-AUR, război total. ”Popo…ri”, ”Simion – pericol pentru România”… Cine e șeful Opoziției?
 1. Avatar

  Greuceanu

  USR scade fiindca sustine VACCINAREA FORTATA LA LOCUL DE MUNCA.

  De-asta scade.

  AUR creste fiindca e impotriva vaccinarii obligatorii.

  De-asta creste.

  ianuarie 10, 2022 Reply
 2. Avatar

  Greuceanu

  USR scade in sondaje fiindca sustine cu incapatanare VACCINAREA FORTATA SI PIERDEREA LOCULUI DE MUNCA PENTRU NEVACCINATI.

  De-asta scade.

  AUR creste fiindca sunt IMPOTRIVA vaccinarii obligatorii.

  De-asta creste.

  Ati scris un articol in care incercati sa aburiti lumea. Nu cred ca sunteti prosti sa nu va dati seama – cred ca sunteti doar nemernici si cumparati.

  ianuarie 10, 2022 Reply
 3. Avatar

  Dunn

  Si cu atat mai penibili apar ciolosistii astazi.
  – si-au daramat guvernul
  – si-au protejat incompetentele
  – si-au sabotat competentele

  Cu ce i-a prostit Ciolos? Cu un sondaj contrafacut care le indica cum vor creste ei dupa ce darama guvernul. Evident nu s-a intamplat asta pentru ca nu avea cum sa se intample.

  Au ajuns sa se balaceasca in niste sosuri fetide alaturi de Simion si gasca. Si ca sa fie totul de la deprimant spre sinistru au trimis niste fete epuizate si nepieptanate sa se ia la bataie cu golanii galeriilor.

  Daca cele doua domnisoare anemice sunt imaginea ciolosistilor lupta electorala e pierduta din start.

  Usereii nu vor sa inteleaga ca au fost jucati de Ciolos si ca asta le distruge partidul. Nu vor si probabil ca nu pot. Pacat.

  ianuarie 11, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.