Washington Post: Șeful Pfizer crede că vom ajunge la ”o viață perfect normală” prin vaccinare anuală și pastile anti-COVID

Washington Post: Șeful Pfizer crede că vom ajunge la ”o viață perfect normală” prin vaccinare anuală și pastile anti-COVID

ianuarie 10, 2022 0

CEO-ul gigantului farmaceutic Pfizer a declarat luni că speră că noul coronavirus va fi „controlat” printr-o combinație de vaccinări anuale și pastile pentru tratarea bolilor, subliniind că lumea are noi instrumente pentru a preveni bolile grave, chiar dacă se confruntă cu un val de cazuri, relatează Washington Post.

Albert Bourla, a cărei companie produce un vaccin împotriva coronavirusului utilizat pe scară largă, a declarat la CNBC că o „viață perfect normală” ar putea fi realizată cu revaccinarea anuală similară vaccinurilor anuale împotriva gripei și cu pastile pentru cei care contractează virusul.

Bourla se referea aparent la pastile antivirale, care s-au dovedit că reduc semnificativ șansele de spitalizare dacă sunt luate imediat după infecție.

Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat pilula Pfizer la sfârșitul anului trecut, dar medicii spun că aprovizionarea rămâne mult prea limitată.

Vaccinarea împotriva coronavirusului nu este încă la îndemână pentru o mare parte din lumea în curs de dezvoltare, în ciuda faptului că  Organizația Mondială a Sănătății pledează pentru mai multe resurse pentru a crea „echitate în vaccinuri”.

Stéphane Bancel, CEO-ul Moderna, a spus luni pentru CNBC că și compania sa are în vedere alte injecții de rapel pentru a menține imunitatea.

Oficialii federali au recomandat o singură injecție de rapel pentru toți adulții din SUA în noiembrie, pe fondul îngrijorărilor legate de varianta omicron, după ce l-au propus inițial pentru populațiile mai vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă, de asemenea, ca unele persoane imunodeprimate să primească o doză suplimentară ca parte a vaccinării „primare”.

Bancel a spus că compania sa „lucrează foarte activ la un vaccin specific pentru omicron ca rapel” și „discută cu liderii din domeniul sănătății publice din întreaga lume pentru a decide care este cea mai bună strategie pentru un potențial rapel pentru toamna anului 2022”.

„Credem că va conține ARNm de omicron”, a spus el, făcând referire la tehnologia genetică care instruiește organismul să producă proteine ​​care imită virusul și stimulează un răspuns imunitar.

„Dar trebuie să avem și alte componente? Acest lucru trebuie discutat, pentru că trebuie să fim atenți să fim în fața virusului.”, a mai declarat Bancel pentru CNBC.

Teste rapide rămân esențiale, chiar dacă nu mai sunt atât de precise cu omicron

Testele rapide de coronavirus la domiciliu rămân ”instrumentul de bază al strategiei noastre pe termen lung pentru gestionarea acestui virus”, a spus Ashish Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown – chiar și în fața noilor cercetări care sugerează că ele ar putea fi mai puțin eficiente la identificarea bolii cauzate de varianta omicron.

Testele de antigen, denumite în mod obișnuit teste rapide sau la domiciliu, „rămîn un instrument foarte, foarte eficient”, a spus Jha la ABC News.

El a remarcat că „în prima zi de simptome” cu omicron, „se pare că testul este puțin mai puțin sensibil”, dar, dincolo de asta, „aceste teste antigene continuă să funcționeze cu adevărat eficient”.

Comentariile lui Jha vin ca ecou la cele ale lui Bruce J. Tromberg, director al Institutului Național de Imagistica Biomedicală și Bioinginerie de la National Institutes of Health.

Tromberg a spus că oamenii ar trebui să folosească în continuare testele în mod regulat.

„Chiar și cu performanțe reduse, va detecta în continuare infecții și îi va ajuta pe indivizi să [izoleze și] să primească tratament mai devreme”, declarase anterior Tromberg pentru The Washington Post.

Președintele Biden a promis că va distribui 500 de milioane de teste rapide publicului american, iar kiturile ar trebui să înceapă să fie livrate în gospodării în zilele următoare.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.