”USR PLUS a făcut un compromis major: alianța de conjunctură cu AUR”

”USR PLUS a făcut un compromis major: alianța de conjunctură cu AUR”

septembrie 4, 2021 0

Dacă Guvernul Cîțu 2 va trece, cu voturi din PSD și AUR, vom avea situația unui guvern minoritar, care depinde de partidul lui Ciolacu pentru fiecare proiect de lege. O situație întâlnită în guvernul Tăriceanu 2, cu riscurile de rigoare.

PNL va deconta toate nereușitele guvernării, în timp ce PSD va presa permanent pentru propria agendă și pentru instalarea clientelei de partid la vârful statului.

O ”grand coalition” după modelul german, dar neformalizată, o construcție politică ce îi va da lui Klaus Iohannis liniștea necesară pentru ultimii trei ani de mandat. Si care va instala o formă de restaurație, de comportament anti-reformist care i se potrivește perfect președintelui.

USR PLUS a făcut un compromis major: alianța de conjunctură cu AUR pentru depunerea moțiunii de cenzură. Un compromis pe care majoritatea votanților îl va trece cu vederea, dar care poate avea pe termen lung un efect extrem de nociv în societate: validarea unui partid ai cărui lideri au vederi deschise xenofobe, anti-semite, pro-legionare.

Un partid care, prin această alianță nesperată, se apropie de mainstreamul politicii, care va clama și mai apăsat legitimitate pentru ideologia sa extremistă.

Sursa: G4Media/Cristian Pantazi

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.