USRPLUS îl somează pe Nicușor Dan: ”Afară cu managerul Spitalului Foișor și oamenii Gabrielei Firea!”

USRPLUS îl somează pe Nicușor Dan: ”Afară cu managerul Spitalului Foișor și oamenii Gabrielei Firea!”

aprilie 10, 2021 0

Modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor este inacceptabil, arată un comunicat de presă al Alianței USRPLUS.
Managerul spitalului a blocat formalitățile pentru transformarea Spitalului Foișor în spital COVID-19 și prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienților, notează aceeași sursă.

Redăm mai jos comunicatul integral al USRPLUS București:

”Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși. Spitalul Foișor aparține de Primăria București, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă și acum de oamenii numiți fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea.
Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut. Rezultatul evaluării este că aceste spitale sunt conduse dezastruos. Ele sunt pline de cazuri de corupție, furt din bani publici.
Viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiți de doamna Gabriela Firea și reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcțiile de conducere a spitalelor. Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureștene au fost blocate. Viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuțiile prevăzute în protocolul pre-electoral care permit începerea reformei.
„Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, cerem încă o dată ceea ce am cerut de la începutul mandatului: demiterea directorului ASSMB și efectuarea de concursuri corecte, transparente și accesibile tuturor pentru funcțiile de conducere a spitalelor care aparțin de Primăria București“, a declarat viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu.
Oamenii puși de către doamna Gabriela Firea, fie din incompetență, fie din rea voință, vor continua dezastrul din sistem. Costurile amânării în continuare a reformei sunt plătite în primul rând de pacienții vulnerabili. Lucrul acesta este inacceptabil.
Cerem, așadar, de urgență, primarului general al Capitalei, Nicușor Dan:
– Demiterea directorului Spitalului Foișor;
– Demiterea directorului ASSMB;
– Deblocarea reformelor în spitalele care aparțin de Primăria București prin împuternicirea viceprimarului dr. Horia Tomescu pentru a începe reforma.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.