Va prelua Cîțu hățurile de la Ghinea? ”Din cauza USRPLUS, ne-am dus cu temele nefăcute la Bruxelles”

Va prelua Cîțu hățurile de la Ghinea? ”Din cauza USRPLUS, ne-am dus cu temele nefăcute la Bruxelles”

mai 10, 2021 1

Mai mulți lideri PNL i-au criticat luni, în ședința Biroului Executiv (BEX), pe miniștrii USR PLUS pentru modul în care au gestionat până acum Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și i-au cerut premierului Florin Cîțu să preia el ”comanda politică”, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședință.

România a început demersurile pentru PNRR cu stângul, primul proiect al planului fiind respins de Bruxelles.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a promis atunci că va reface PNRR astfel încât România să nu piardă finanțări de miliarde de euro, dar liberalii cred că el nu este în stare de mai mult.

Florin Roman și Ludovic Orban

”Am vorbit cu doamna comisar Vălean. Ne-am dus cu temele nefăcute, mai ales pe partea colegilor de la USR PLUS. Am avut probleme pe partea de irigații și pe infrastructură. Premierul trebuie să preia hățurile când se duce la Bruxelles. Rugămintea este ca Florin (Cîțu – n. red.) să fie foarte bine pregătit când se duce acolo și să nu ne batem joc de ceea ce s-a făcut până acum”, ar fi spus deputatul PNL Florin Roman în BEX, potrivit surselor citate.

Premierul Florin Cîțu le-a spus liderilor PNL că va merge marți la Bruxelles pentru a discuta cu Comisia Europeană pe tema PNRR, precizând că vrea să se asigure că României îi revine suma de 29 de miliarde de euro stabilită inițial și că Executivul comunitar acceptă să finanțeze proiecte de infrastructură rutieră, gaze și căi ferate.

”Acesta este mandatul pentru că există presiuni pe partea de reformă. Avem un calendar pe cum tragem împrumuturi, dar trebuie să înțelegeți că și aici este o bătaie pe cele 29 de miliarde. Fondul pentru UAT vreau să rămână la 2,2 miliarde, este un punct pe care îl voi negocia cu Comisia. Sunt câteva priorități pentru care nu dăm înapoi”, a spus Cîțu în BEX, potrivit surselor G4Media.ro.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Va prelua Cîțu hățurile de la Ghinea? ”Din cauza USRPLUS, ne-am dus cu temele nefăcute la Bruxelles”
  1. Avatar

    Laurentiu

    Dezamagire si speranta spulberata. Informatiile privind persoana implicta , indicau acest rezultat.

    mai 10, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.