Cîțu, sătul de mentalitatea de ”loser” a Ioanei Mihăilă. ”De 30 de ani auzim că nu se poate”. Premierul scoate Guvernul în stradă

Cîțu, sătul de mentalitatea de ”loser” a Ioanei Mihăilă. ”De 30 de ani auzim că nu se poate”. Premierul scoate Guvernul în stradă

mai 10, 2021 2

Primul-ministru vorbește tot mai mult ca un american și tot mai puțin ca un român. Nu ca un român cu planuri mari, ci unul veșnic pesimist, de care și Florin Cîțu s-a săturat. De aceea, declarația premierului de azi vrea să aducă faimosul ”vis american” și în România: credința că succesul e posibil chiar și atunci când totul în jur îți spune că vei rata obiectivul.

Afirmațiile sale menite să transmită încredere românilor în șansa lor sunt emoționante, dar intră în conflict cu cele ale succesoarei lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă, care în esență pun pe ”NU” în față înaintea credinței că se poate.
Este ceea ce americanii numesc ”mentalitate de loser” – să nu crezi în tine și în șansa ta.
Cîțu s-a declarat optimist în privința atingerii țintei de 5 milioane vaccinate la 1 iunie, chiar dacă ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spunea în weekend că este putin probabil ca obiectivul să poată fi atins cu actualul ritm de vaccinare.
 

„Când avem un obiectiv ambițios sunt multe voci care spun că nu se poate. De 30 de ani auzim că nu se poate. Eu am spus că se poate și veți vede că se poate”, a comentat el.

Premierul a mai spus că săptămâna viitoare tot guvernul va fi în stradă. Mai exact, oficialii de la Palatul Victoria vor merge la centrele de vaccinare pentru a sta de vorbă cu oamenii și a susține campania.
„Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infectărilor în scădere, semnificativ, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere”, a susţinut Cîțu.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat duminică, într-un interviu, că având în vedere ritmul actual de vaccinare nu este posibil de a atinge cifra de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu ambele doze de ser până la 1 iunie, însă se va atinge un prag de 5 milioane de vaccinaţi cu prima doză la mijlocul lunii viitoare.

„Este posibil ca până la mijlocul lunii iunie să avem cinci milioane de persoane care sunt vaccinate cu prima doză. Pentru a atinge imunizarea completă, este nevoie de două doze şi de un anumit interval de timp scurs de la a doua doză. Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie, până la mijlocul lunii iunie, dar este posibil să ajungem la 5 milioane cu prima doză şi prima doză conferă un oarecare grad de protecţie”, a afirmat ministrul Ioana Mihăilă, în emisiunea Insider Politic, la postul Prima TV.

Detalii, AICI.

Afirmațiile sale vin însă în conflict cu cele ale premierului Cîțu, care pariază pe succes împotriva curentului. Cine va avea dreptate, la final?

Mai mult, tensiunile dintre Palatul Victoria și Ministerului Sănătății sunt alimentate de posibila revenire a lui Vlad Voiculescu pe postul de consilier al Ioanei Mihăilă.

Aceasta a început timid mandatul de ministru, deși prudent, dar a provocat deja o primă ruptură prin atacul indirect la Cîțu și zvonurile privind revenirea în minister a celui demis de premier.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
2 comments on “Cîțu, sătul de mentalitatea de ”loser” a Ioanei Mihăilă. ”De 30 de ani auzim că nu se poate”. Premierul scoate Guvernul în stradă
 1. Avatar

  Gligan Nicolae

  Nimeni nu poate prezice cu pre izieviteza de vaccinare. Dacă se va merge cu secții de vaccinare mobile la țară viteza poate creste simțitor. Spune accent doar pe oraş uitând că zilnic sute de oameni din rural vin la oraş cu diverse probleme.

  mai 10, 2021 Reply
 2. Avatar

  Tapi Catalin

  A plecat Romeo și a venit Julieta(cucoana asta cu salariu minim pe economie, vroia Primăria de la Oradea ). Până acum, doar ăla de la transporturi pare ok, restul … Vai mama lor!
  P.S. Par mai buni unguri decât usrplusisti(mai ales ăștia din +)

  mai 11, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.