Vânătoarea de linkuri: Un bărbat cât o armată. Speranţa e supraestimată

noiembrie 9, 2009 0

Să începem optimişti săptămâna. Ne dă mâna New York Times, cu o colecţie de zile fericite, adunate de la toţi cei care au vrut să le pună pe internet. E blogul prin care jurnaliştii americani spun că îşi ajută cititorii cu o privire mai senină asupra vremurilor de criză.
Dar, dacă nu puteţi accede la optimism, nu e nici o problemă combate The Telegraph: gândirea pozitivă e oricum supraestimată. Valoarea ei a fost atât de traficată în cultura pop încât cei care se îndoiesc de puterea ei sunt trataţi, imediat, drept moartea-entuziasmului. Pesimismul a devenit periculos. Până acum, când un studiu arată că şi în spatele speranţei există o parte întunecată.
Cine nu are inventatori pe scară, să îşi cumpere
Deci, oricum ai privi jumătatea de pahar, nu există nici o scăpare. Aşa că mergem mai departe. Aşa cum au făcut o serie de inventatori tenaci înaintea noastră: au insistat. În ciuda glumelor sau a privirilor dezaprobatoare. Cu ajutorul lor, Life.com ne poate face ziua mai frumoasă, numărând peste 30 de creaţii de-ale lor. Cum ar fi acest sofisticat dipozitiv anti-furt:

inventii stupide
Life.com

Sau această saună portabilă, pregătită în orice moment să vă confere un aspect ciudat personalităţii:
Life.com
Life.com

Rambo sau Chuck Norris?
Tot cu o listă vine şi EmpireOnline. Dar de alt fel. Felul lor: site-ul a făcut o revizie a forţelor binelui şi ale răului şi a scos de la naftalină 25 de bărbaţi care fac, fiecare, cât o armată. Avem de toate: Rambo, Bourne, Sauron, Conan şi, bineînţeles, Chuck Norris (mă rog, Matt Hunter, că vorbim de personaje). Aflaţi singuri cine cu cine s-a bătut pentru locul întâi şi de ce. Eu am ales drept citat o singură explicaţie. Începe aşa: “Nu cred că are rost să vă spunem de ce Chuck Norris este pe această listă”.
EmpireOnline
EmpireOnline

Sau un mormânt de mafiot rus?
După cum spuneam, e ceva în atmosferă azi, dar site-urile fac topuri şi liste. Telegraph nu se lasă mai prejos: Extravaganţe pe mormânturile mafioţilor ruşi! Unii dintre ei şi-au specificat şi meseria: “expert în folosirea cuţitelor”. Foarte bine.
BARCROFT / The Telegraph
BARCROFT / The Telegraph

BARCROFT / The Telegraph
BARCROFT / The Telegraph

Pe site-ul publicaţiei britanice se mai pot vedea şi poze cu primul pacient al chirurgiei plastice (din perioada primului război mondial). Nu dau poze, ci un link unde îl puteţi vedea.
Încheiem programul ştirilor mici cu seriozitate, aşa cum o cere un debut săptămânal. Dar tot cu o listă. Time propune 10 simboluri ale protestului. De la căderea zidului Berlinului la pantofii aruncaţi în Bush şi statuia lui Saddam. Dacă nici cu optimism, nici cu pesimism nu se poate, să aruncăm un pantof ceva.
Time
Time

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.