Vești bune pentru locuitorii sectorului 5 al Capitalei. Munții de gunoaie de pe străzi vor dispărea!

Vești bune pentru locuitorii sectorului 5 al Capitalei. Munții de gunoaie de pe străzi vor dispărea!

februarie 21, 2020 0

Vești bune pentru locuitorii sectorului 5 al Capitalei. Munții de gunoaie de pe străzi vor dispărea! Este promisiunea pe care o face chiar primarul Daniel Florea. Și asta pentru că, de la 1 martie, își începe activitatea noua companie de salubrizare a primăriei locale. 

Până în 2018, Sectorul 5 nu a avut niciodată un contract de curățenie. Locuitorii erau obligați să încheie contracte individuale cu societățile de salubrizare. În realitate, până în anul 2016, nici măcar jumătate dintre casele din Sectorul 5 nu au avut contract de acest fel.

„Societatea noastră e cel mai bine echipată din țară, avem 500 de muncitori, până pe 15 martie vor veni toate cele 120 de utilaje, urmează să ajungă și celelalte săptămâna viitoare”, a declarat Daciel Florea.

Locuitorii sectorului 5 vor primi, gratuit, de la Primărie, pubele și containere pentru deșeuri menajere și pentru deșeuri reciclabile.

„50% din populație nu a avut contract de salubrizare, aruncau pe stradă, am luat de pe stradă 150.000 de tone de gunoi în 4 ani, adică un șir de TIR-uri de aici și până la Pitești. Avem toate pubele cu cip, vom ști exact cine și cât gunoi produce, de mâine vom începe distribuția pubelelor și containerelor”, a mai spus Daniel Florea.

Fiecare gospodărie va primi, gratuit, de la Primărie, câte două pubele. Asociațiile de proprietari vor primi, tot gratuit, mai multe pubele, în funcție de numărul apartamentelor din bloc.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.