Viață tot mai grea pentru ”nevaccinați”. Nu faci dovada injecției, riști să rămâi fără loc de muncă!

Viață tot mai grea pentru ”nevaccinați”. Nu faci dovada injecției, riști să rămâi fără loc de muncă!

mai 7, 2021 0

România are mari probleme cu vaccinarea exact acolo unde ar trebui să existe obligativitate: în sistemele publice, mai ales în cel educațional.

Partea proastă este că, în Educație, există încă o rezistență mare la vaccinare, ceea ce sună stupefiant pentru un mediu dedicat cunoașterii, nu conspirațiilor care folosesc falsuri pentru a induce neîncredere în mințile nepregătite din societate.

Ei bine, în lume prinde forță un curent tot mai clar pro-vaccinare cu condiții dure pentru cei care refuză, care ar putea ajunge în curând și în România.

Statele nu-și permit să lungească pandemia pe seama manipulărilor care propagă prostia la rang de lege, pentru că riscul este implozia lumii în care trăim așa cum este ea acum.

De aceea, apar deja primele soluții care nu forțează pe nimeni să se vaccineze, dar cumva te obligă să nu sari peste așa ceva, altfel ai de pierdut tot mai mult, inclusiv pâinea.

Peste 60% dintre companiile din SUA vor necesita dovada vaccinării de la angajații lor, potrivit unui nou sondaj realizat de Universitatea de Stat din Arizona, cu sprijinul Fundației Rockefeller.

O largă majoritate a angajatorilor americani, 65%, intenționează să ofere angajaților stimulente pentru vaccinare, iar 63% le vor cere chiar angajaților dovada vaccinării, potrivit sondajului amintit.

În ansamblu, 44% din companiile întrebate au anunțat că vor solicita vaccinarea tuturor angajaților, 31% doar vor încuraja vaccinările și 14% vor cere numai vaccinarea anumitor angajați.

Când vine vorba de consecințe pentru nerespectarea politicii de vaccinare a companiei, 42% dintre companii au declarat că angajatului nu i se va permite să se întoarcă la mediul fizic de lucru în absența vaccinării, iar 35% au spus că acțiunile disciplinare sunt pe masă, până la inclusiv eventualele încetări de contracte de muncă, anunță CNBC.

„Va exista o oarecare flexibilitate pozitivă după încheierea pandemiei și ne vom întoarce la munca în persoană”, a spus Mara G. Aspinall, profesor la Colegiul Universității din Arizona și unul dintre autorii sondajului.

Potrivit sondajului, angajații sunt preocupați în principal de sănătatea lor personală, de riscul de infectare și de siguranța locului de muncă.

38% dintre angajați doresc să se întoarcă în cele din urmă, dar nu imediat și aproximativ un sfert au declarat că sunt reticenți să se întoarcă deloc la serviciu, potrivit companiilor care au răspuns la sondaj.

„Pandemia a schimbat mediul de birouri tradițional în multe feluri, posibil pentru totdeauna, totuși o majoritate a angajatorilor spun că văd o valoare reală pentru angajații care continuă să interacționeze față în față”, a declarat Nathaniel L. Wade, co-autor al studiului, afiliat la ASU College of Health Solutions. „Am vrut cu adevărat să ne asigurăm că oferim informații publice pentru a ajuta oamenii să ia decizii bune”.

Majoritatea angajaților, aproximativ 51%, ar prefera să aștepte până când guvernul sau agențiile de sănătate le vor permite să se întoarcă la serviciu, iar aproximativ 47% au spus că se vor întoarce la munca personală atunci când întreaga forță de muncă este vaccinată.

„Angajatorii au fost relativ liniștiți în timpul pandemiei, intrăm acum în faza următoare în care își creează propriile politici, astfel încât angajații să poată reveni în siguranță și în mod durabil la locul de muncă”, a spus Aspinall.

„Oamenii vor să revină la normal, dar vor să o facă într-un mod sigur.”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.