Bucureștiul, salvat pe ultima sută de metri după criza provocată de viceprimarul Horia Tomescu

Bucureștiul, salvat pe ultima sută de metri după criza provocată de viceprimarul Horia Tomescu

mai 7, 2021 0

Bugetul municipiului Bucureşti a fost adoptat în şedinţa de vineri, cu un amendament propus de primarul general, întrunind 34 de voturi favorabile. Primarul Nicuşor Dan a afirmat că astfel se deblochează investiţiile şi vor fi plătite datoriile. La rândul său, viceprimarul Horia Tomescu a susţinut că bugetul Capitalei „este pentru prima dată, după mulţi ani, unul mai aproape de realitate”.

„Bucureştiul are buget. Le mulţumesc celor 34 de consilieri generali de la PNL, USR PLUS şi PMP, care au votat în această seară pentru a aproba bugetul Capitalei pe 2021. Deblocăm investiţiile, plătim datoriile, muncim împreună pentru Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Potrivit reprezentanţilor PLUS Bucureşti, consilierii USR PLUS din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) au votat noul buget al Capitalei, rezultatul analizelor și discuțiilor din ultimele zile dintre reprezentanții USR PLUS, primarul general, reprezentanții PNL și cei ai PMP.

Horia Tomescu, viceprimar USRPLUS la București, a făcut mult rău partidului

„Bugetul Capitalei, votat astăzi în şedinţa CGMB, este pentru prima dată, după mulţi ani, unul mai aproape de realitate. Mai exact, este cu un miliard mai aproape de realitate. USR PLUS a dat dovadă de responsabilitate şi a votat această variantă de buget care nu este încă unul atât de realist pe cât ne-am dori, dar este necesar a fi adoptat pentru ca municipiul Bucureşti să poată funcţiona şi să evite blocajul financiar“, a declarat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

Tomescu este cel care i-a cerut lui Nicușor Dan să declare incapacitatea de plată a Capitalei – cea mai iresponsabilă idee a unui ales în București de la Revoluție.
Mai mult, surse din USRPLUS au declarat pentru VoxPublica.ro că Horia Tomescu provine de la PLUS Sector 5, acolo unde Piedone a făcut preș grupul consilierilor UDSRPLUS, care au votat bugetul primarului Piedone.
După ce în sfârșit au înțeles ce rău au făcut Capitalei prin blocarea bugetului, USR PLUS subliniază acum că adoptarea bugetului Capitalei reprezintă „doar depăşirea unui punct mort”, iar acum este timpul să înceapă reformele.
„Eliminarea risipei şi desfiinţarea companiilor municipale sunt soluţii ce pot ajuta la un echilibru al veniturilor şi cheltuielilor din bugetul Capitalei, alături de limitarea cheltuielilor de funcţionare a PMB şi de o eficientizare a subordonatelor”, arată PLUS Bucureşti.
Potrivit aceleiaşi surse, în viitor, consilierii USR PLUS vor vota doar rectificări care fac bugetul Capitalei mai realist şi care respectă promisiunile politice din campanie – un fel de amenințare că sabotaje precum cel de zilele trecute cu blocarea bugetului Capitalei sau ”combinații” marca Piedone vor exista în continuare, cu u scop clar: pentru a-i face viața grea lui Nicușor Dan.
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.