VIDEO. Fierbe Canada! TIR-iștii antivacciniști, în război total cu Guvernul. Al doilea ”Capitoliu”?

VIDEO. Fierbe Canada! TIR-iștii antivacciniști, în război total cu Guvernul. Al doilea ”Capitoliu”?

ianuarie 27, 2022 0

Canada este traversată de câteva zile de camioane plecat din toate colțurile țării pentru ca șoferii lor să se reunească în capitala Ottawa, acolo unde este sediul guvernului federal, relatează presa de peste Ocean.

Vineri este programat un mare protest al șoferilor care nu vor să se vaccineze, iar prin marile orașe circulă vorba că vor urma violențe de tipul celor din SUA în 6 ianuarie 2021, când susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul pentru a încerca să împiedice instalarea lui Joe Biden ca președinte.

Autoritățile canadiene au obligat mai multe categorii de angajați să se vaccineze, printre care și șoferii, care în marea lor majoritate s-au supus deciziei autorităților.

Dar minoritatea celor care refuză injecția cu serul anti-COVID este foarte zgomotoasă și hotărâtă să ”meargă până la capăt” în lupta cu Guvernul condus de liberalul Trudeau.

Cei care nu vor să se imunizeze spun că își pierd jobul dacă nu se vaccinează, din cauza deciziei autorităților de la Ottawa.

Dar chiar dacă nu ar fi obligați de Canada să se vaccineze, oricum nu mai pot trece granița în SUA fără să fie vaccinați, deoarece Statele Unite nu mai permit accesul pe teritoriul lor a persoanelor nevaccinate, deci nici a șoferilor de TIR din Canada.

Iar majoritatea curselor de camion sunt între Canada și SUA, deci oricum cei nevaccinați vor rămâne fără loc de muncă, pentru că nu mai pot intra în SUA.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat joi că s-a plasat în izolare pentru cinci zile după ce a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19, adăugând că testul rapid efectuat a avut rezultat negativ, informează Reuters, citată de Agerpres.

Șoferii de TIR din Canada susțin însă că Trudeau nu ar fi de fapt infectat, ci ar fi inventat asta de frica protestului, tocmai din cauză că sunt preconizate violențe majore.

Protestatarii „convoiului pentru libertate” au început, joi, să manifesteze în anumite părți din zona Greater Toronto, în timp ce grupurile continuă să se îndrepte spre Ottawa înaintea unui protest din această săptămână.

Camionierii se îndreaptă spre Ottawa din părțile de est și vest ale țării, precum și din sudul Ontario, unde rutele erau programate să plece din mai multe locații, inclusiv din Windsor, Sarnia, Niagara și Toronto, joi, potrivit site-ului web al organizatorilor.

Site-ul web indică faptul că convoaiele vor trece prin zona Toronto la orele târzii dimineții, până după-amiaza.

„Ceea ce cer este, practic, ca blocarea și restricțiile să fie ridicate așa cum începe să facă restul lumii”, a declarat șoferul Mark Smith pentru Global News.

„Există o mișcare de libertate în întreaga lume chiar acum și ne adunăm cu toții doar încercând să ne recuperăm viețile. Și sperăm că, cu tot acest miting și convoi pentru libertate, vom reuși acest lucru. Nu vrem nicio violență și nicio problemă.”

Printre subiectele în discuție pentru demonstranți se numără mandatul guvernului canadian privind vaccinul COVID-19 pentru camionerii transfrontalieri, ca măsură obligatorie pentru a evita carantina.

Organizatorii protestului descriu mandatul acesta ca un exemplu de abuz politic care are ca rezultat un prejudiciu economic, argumentând că politica dăunează întreprinderilor mici și le refuză unor lucrători mijloacele de supraviețuire.

Statele Unite au impus, de asemenea, un mandat de vaccinare pentru șoferii de camioane.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.