VIDEO. Noul guvern taie în carne vie cu pandemia. Carantină 14 zile și e doar începutul!

VIDEO. Noul guvern taie în carne vie cu pandemia. Carantină 14 zile și e doar începutul!

noiembrie 27, 2021 3

La doar două zile de la instalarea oficială la Palatul Victoria, Cabinetul Ciucă arată că nu mai vrea să repete erorile tragice din vremea predecesorilor responsabili de situația din sistemul sanitar.

România a ajuns rușinea lumii în vremea când Ministerul Sănătății a fost condus de Ioana Mihăilă, cu aproape 600 de morți pe zi din cauza COVID, prima țară din lume cu cele mai multe decese pe cap de locuitor.

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, vor fi carantinaţi timp de 14 zile.

„După cum ştiţi, atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii cât şi Centrul European de Control al Bolilor au lansat o alertă în sudul Africii în 7 ţări, au fost izolate tulpini de îngrijorare, aşa se numesc, ale virusului Corona care se pare că are mutaţii majore şi care, din punct de vedere al consecinţelor, pune probleme pentru că există o transmisibilitate (…) şi urmează să vedem dacă în viitor eficacitatea vaccinării se păstrează în ceea ce priveşte acest virus şi dacă evoluţia bolii este modificată faţă de varianta standard, sau faţă de varianta Delta. Având în vedere aceste alerte de la OMS şi de la Centrul European de Control al Bolilor, în mod normal şi România s-a adaptat măsurilor care au fost recomandate de către aceste instituţii şi în momentul de faţă a fost adoptată o hotărâre a CNSU care aliniază şi România la măsurile care au fost deja luate în mai multe state europene care limitează sau chiar interzic călătoriile în această zonă afectată sau dinspre această zonă afectată. Oricum, călătorii români care vin din zonele respective vor fi carantinaţi timp de 14 zile, iar în prezenţa unui test negativ ei pot ieşi din carantină într-un interval de 10 zile”, a declarat Alexandru Rafila, sâmbătă, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

La rândul său, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, că şapte state din sudul Africii au fost incluse în zona roşie în contextul avertizărilor venite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Comisia Europeană cu privire la o nouă tulpină a coronavirusului.

„Având în vedere avertizările care s-au primit de la OMS şi de la Comisia Europeană s-a făcut modificarea astăzi în următorul sens: se modifică clasificarea ţărilor şi teritoriilor aprobată prin hotărârea Comitetului Naţional nr. 106/26 noiembrie 2021 în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe în zona roşie începând cu data publicării acestei hotărâri, adică cu data de astăzi. Ea urmează să fie publicată în Monitorul Oficial în această după-amiază”, a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

 

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
3 comments on “VIDEO. Noul guvern taie în carne vie cu pandemia. Carantină 14 zile și e doar începutul!
 1. Avatar

  Dunn

  Nu mai urla pesedeaua „jos botnita lui Iohannis”? Nu mai blocheaza tot? De la amenzi la distantarea sociala, la certificatul verde? Nu mai racneste pesedeaua ca Iohannis distruge scoala? Nu mai racneste pesedeaua ca se incalca drepturile civile? Ca se incalca libertatea religioasa, dreptul la educatie, libera circulatie? Nu mai rag buhaii pesedisti ca se discrimineaza? Nu mai agita lumea interlopa si pungile etnice? Nu mai agita popimea inconstienta si rusofila?

  Au sabotat cat au putut fragilul balans intre colapsul sanitar si colapsul ECONOMIC.

  Si cine s-a gasit sa-i salveze pe romani! Fiul unui ucigas de romani.

  2 saptamani blocaj general e moarte economica.

  Asta a fost geniul lui Florin Catu. A tinut cele doua portocale in aer in timp ce lua flegme in ochi si pumni in cap, ficat, stomac de la toti tembelii si sceleratii.

  Acesta este adevarul nu povestea rozie cu pesedeaua cea matura si responsabila sau plusereaua reformatoare si incoruptibila.

  Ce dovada mai buna ca cele doua partide sunt deraiate total decat cei doi avocati Stelian Ion si Vicol. Din avocati ai lumii interope ajunsi la inalte demnitati ale statului roman, impusi de deraiatii in discutie.

  noiembrie 27, 2021 Reply
 2. Avatar

  Armand

  Sa puna in asa numita ” zona rosie” pe tarile africane este o rusine. Asta deoarece virusul nu a venit de acolo, nici nu la- au imprastiat africanii ci vine de la zona galvena, adica din China. Chinezii au imprastiat dinadins virusul. Dupa acea europenii l- au transportat in Africa. Deci ,africane sint victime ai chinezilor si ai europenilor , nu autorii problemei

  noiembrie 28, 2021 Reply
 3. Avatar

  Dunn

  Raspandirea virusului este mortala. Nu conteaza cine il transmite ci CA il transmite.

  Noua varianta vina din Africa de Sud. Punct.

  Faptul ca mori de la un virus purtat de un negru sau un chinez nu tine de morala ci de prostie.

  Iar apoi africanii nu i-au alungat pe europeni? N-au vrut comunism si prietenie cu Rusia si China? Le au acuma cu varf si indesat.

  noiembrie 28, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.