Viitorul politic al lui TRU. O prognoza

martie 10, 2009 0

Ultimele zile mi-au dezvaluit in Traian Ungureanu un om lipsit de caracter. Pentru mine chiar e o dezamagire, pentru ca desi nu-i impartasesc admiratia pentru Traian Basescu si partizanatul politic, pina la scandalul recent il consideram cit de cit vertical. No! Sorry, e prea smecher pentru gustul meu. Autovictimizarea ma dezgusta profund.
L-am vazut in seara asta si pe Realitatea TV. O tinea langa cu “sacrificarea” sa, surd (vorba vine) la orice argument rational, venit chiar si din partea amicului si admiratorului sau Catalin Tolontan, legat de incompatibilitatea de principiu dintre statutul de politician si cel de jurnalist, fie el si de opinie. Mai e ceva. TRU imi apare acum ca avind gena de calcator pe cadavre. In fine, poate ma insel dar asta imi spune intuitia. Pentru viitorul politician Traian Radu Ungureanu aceste calitati reprezinta un atu. Mai ales ca vorbim de Romania. 
Dar nu cred in viitorul sau politic. Nu la nivelul la care viseaza si pe care-l asteapta fanii sai. Ci mult, mult mai jos. Nu cred pentru ca, spre deosebire de idolul sau Traian Basescu, ii lipseste singele rece. E in el o combinatie contraproductiva de lasitate si labilitate emotionala care omoara orice intelectual cu ambitii de politician. Nu jurnalistul TRU a fost sacrificat de Cotidianul ci politicianul TRU va fi, de el insusi.
P.S.1 – Apreciez in continuare orice injuratura sincera. 
P.S.2 – Regret anticipat faptul ca Alina Mungiu nu va ajunge pe listele PD-L pentru Parlamentul European. Din punctul meu de vedere, aceasta femeie a facut pentru Romania mai mult decit orice politician. 
P.S.3 – Era sa inchei uitind sa zic o vorba si despre ultima “victima” a Cotidianului, arheul Mihail Neamtu. Abia el e bun de politician. Ascultati ce va spun. Linge si scuipa cu atita gratie, discretie si simt al oportunitatii incit e aproape imposibil sa nu-i reuseasca. Cine stie, intelege ce spun. Cine nu, putintica rabdare. Omul e doar prea tinar.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.