Vin americanii pentru război! Joe Biden a dat ”verde” trimiterii de trupe militare în România

Vin americanii pentru război! Joe Biden a dat ”verde” trimiterii de trupe militare în România

februarie 2, 2022 0

Președintele Joe Biden a aprobat oficial, miercuri, trimiterea de trupe americane în Europa de Est, inclusiv în România, iar Pentagonul urmează să anunțe că trupele vor fi dislocate „în următoarele zile”, au declarat oficiali americani pentru CNN.

Decizia președintelui american este o dovadă de susținere față de aliații NATO care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei, susțin oficialii.

Se așteaptă ca Pentagonul să anunțe, la ora 17 (ora României) că trupele vor fi dislocate în locații din Europa. Astfel vor fi trimiși aproximativ 2.000 de militari americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv România, mai notează CNN, potrivit Digi 24.

În România ar urma să fie trimiși 1.100 de soldați americani.

Iohannis, în vizită la americanii de la Câmpia Turzii

Președintele Klaus Iohannis a efectuat astăzi o vizită oficială la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, județul Cluj.

”Tocmai am încheiat vizita la această bază aeriană situată în inima Transilvaniei, una deosebit de importantă pentru Armata României. Mi-au fost prezentate câteva tipuri de aeronave cu care sunt dotate Forțele noastre Aeriene și am avut discuții foarte bune, foarte aplicate despre capacitățile tehnice și pregătirea acestor aeronave și ale forțelor care sunt prezente aici’’, a spus Klaus Iohannis în deschiderea  declarație de presă.

Şeful statului a precizat în fata militarilor prezenţi la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii că se declara bucuros să constate că exista rezultate concrete ale procesului de modernizare a Forțelor Aeriene, dar și a Forțelor Terestre, două componente de bază ale armatei noastre.

’’România a luat primele măsuri pentru modernizarea forțelor armate încă de la începutul anului 2015, odată cu semnarea acordului politic pe care l-am inițiat și prin care am decis atunci alocarea a 2% din PIB pentru Apărare pentru o perioadă de cel puțin 10 ani. De atunci, în concordanță cu deciziile asumate de România în cadrul Alianței Nord-Atlantice, am făcut eforturi continue pentru a avea echipamente cât mai performante și pentru a optimiza pregătirea structurilor militare prin exerciții, tot mai complexe, inclusiv în format aliat’’, a precizat Klaus Iohannis, citat de Defense România.

Președintele României a dat asigurări că ţara noastră este hotărâtă să-și dezvolte și să-și modernizeze în continuare capabilitățile militare, conform angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

’’În același timp, vom acorda și pe mai departe o atenție sporită creșterii capacității operaționale a tuturor structurilor militare, atât prin efort național, cât și în context multinațional. Continuarea eforturilor strategice ale României pentru garantarea integrității teritoriale și securitatea cetățenilor, precum și pentru acordarea de sprijin statelor aliate și partenere, în conformitate cu angajamentele internaționale asumate, constituie o prioritate a politicii externe și de securitate a țării noastre’’, a susţinut şeful statului.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.