Vlad Voiculescu: ”Am greșit”. Marcela Vela: ”Nu am încălcat legea”. De ce e adevărul atât de greu de spus?

Vlad Voiculescu: ”Am greșit”. Marcela Vela: ”Nu am încălcat legea”. De ce e adevărul atât de greu de spus?

martie 29, 2021 1

Doi demnitari ai statului român au fost surprinși în ipostaze care contravin regulilor anti-pandemie. Dar reacțiile lor față de observațiile presei au fost diferite. În timp ce Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății și-a recunoscut vina (în ciuda faptului că și-a dat masca jos doar pentru a bea a apă și a comunica mai clar preț de câteva momente), fostul ministru de Interne, Marcel Vela, a insistat că nu a greșit cu nimic în a respecta regulile anti-pandemie, în ciuda tuturor evidențelor. Redăm mai jos reacțiile lor.

VLAD VOICULESCU:

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură.
Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă.
Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu.
La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate, a scris ministrul Sănătății pe Facebook.

MARCEL VELA:

“Este acoperiş deschis şi structura are nişte grinzi dintr-o parte în alta ca să susţină pereţii laterali. Dacă nu are acoperiş este deschisă. Era acoperişul rabatat, deci nu avea acoperiş, e foarte logic ce vă explic şi puteţi verifica. Această terasă nu are acoperiș. O să vă dau o imagine cu acoperișul care este deschis. La masă am stat sub 6 persoane. Dacă derulați imaginea o să vedeți că în dreapta este o masă unde nu stă nimeni, pentru că erau marcate. Așa cum, fiind acoperișul deschis, deasupra mesei, era un radiator electric. Vă spun cu certitudine că era un radiator electric, ceea ce înseamnă că era acoperișul deschis. Puteți trimite la orice oră după-amiaza să vedeți că acoperișul e rabatat și sunt radiatoare electrice”, a afirmat fostul ministru de Interne și actual parlamentar liberal.

Notă: Marcel Vela a fost surprins marțea trecută, în centrul Capitalei, în zona bulevardului Decebal, la o terasă complet acoperită, care contravine normelor în vigoare, dar a refuzat să-și recunoască vina.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.