Vlad Voiculescu, ministrul cu spatele la zid. Plecarea purtătorului de cuvânt, reacția lui Orban și avertismentul lui Tătaru

Vlad Voiculescu, ministrul cu spatele la zid. Plecarea purtătorului de cuvânt, reacția lui Orban și avertismentul lui Tătaru

martie 11, 2021 0

Scandalurile se țin lanț de ministrul Sănătății, cu sau fără voia sa.

Cel mai recent caz al listei sediilor de vaccinare considerate secrete l-a băgat în corzi pe Vlad Voiculescu, dar nu doar din cauza ”deconspirării” sediilor, ci că astfel s-a aflat că are un consilier onorific.

Imediat au început speculațiile.

Președintele PNL Ludovic Orban, care l-a susținut pe Voiculescu la moțiunea de cenzură a PSD, a comentat pe seama acestui fapt.

„Rolul un consilier onorific este de a-l sfătui pe demnitar. Nu poate avea nici un fel de atribuții în minister și nu poate coordona nimic. Pentru asta avem angajații din respectivele instituții, secretar general, secretarii de stat și alții care execută și au atribuții publice”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL, pentru stiripesurse.ro.

Bogdan Oprea

O altă veste proastă pentru Vlad Voiculescu este  demisia purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății.

„Bogdan Oprea a demisionat de la minister. El a invocat o nepotrivire de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătății”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Sănătății.

La rândul lui, Nelu Tătaru, predecesorul la șefia Ministerului Sănătății, a declarat că e posibil ca Vlad Voiculescu să fie audiat în Parlament.

”Este o problemă a Guvernului în acest moment, care trebuie să o rezolve, iar în măsura în care explicațiile date de către Guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat și domnul Vlad Voiculescu la comisie”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu a greșit pentru că nu l-a informat pe premierul Florin Cîțu înainte să publice listele cu testarea și vaccinarea anti-Covid-19 pe județe, Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS a replicat:

”Vlad Voiculescu e ministru al Sănătății, el are o autoritate dată de portofoliul pe care îl are și în limita autorității respective el poate și chiar trebuie să ia anumite decizii (…). Vlad Voiculescu e ministru al Sănătății, de la el sunt niște așteptări, inclusiv cele legate de transparență. Încă din primăvara anului trecut, noi, la USR PLUS am cerut Guvernului de atunci transparență, pentru că de acolo trebuia să pornim cu analiza și atunci era firesc ca odată ajunși la guvernare, să aplicăm noi ceea ce am cerut altora să facă”, a spus Cioloș la RFI.

 

 

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.