Povestire dulce-amară din Italia. Cum ajută statul la refacerea blocurilor vechi, în apropiere de Lacul Como

Povestire dulce-amară din Italia. Cum ajută statul la refacerea blocurilor vechi, în apropiere de Lacul Como

martie 11, 2021 0

”Trăind în Italia, aș vrea să vă împărtășesc lucruri interesante. În anul 2021, statul italian subvenționează 110% din lucrările de reabilitare, izolare, schimbatul ferestrelor inclusiv la edificiile mai vechi și la blocurile de locuit.

Locatarii contribuie cu sume modice, pentru mâna de lucru. Cred că este o știre destul de importantă ținând cont de situația multor clădiri din România, cred că se vede grija și protecția socială, statutul de cetățean ocrotit în oarecare măsură și grija pentru țara lor.

Și aici sunt frământări politice mari, și aici sunt controverse, totuși în toată perioada asta de criză și economică și sanitară, Italia a primit refugiați și le-a acordat ajutorul necesar să poată trăi.

Biserica aici strânge ajutoare pentru cei nevoiași, voluntarii la fel. Sunt și ei oameni, deci s-au săturat de problemele generate de pandemie, se lucrează mai puțin, multe afaceri mici vor dispărea etc.

Aici sunt multe bărulețe, frizerii, saloane de coafură, mici magazine care sunt în spații închiriate și care, stând mai mult închise, riscă să dea faliment, iar oamenii să rămână fără venituri.

Toate vin și trec, am fost aici și când a fost criza din 2009 și am văzut cum totul revine (cu mici urme) la normal, important rămâne să supraviețuim, să ne păstrăm voința de a trăi frumos!”

Roxana Șerban, Como (Italia)

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.