Washington Post: ”Trump a strâns deja 122 milioane $ din donații. Acum, afacerea lui e politică”

Washington Post: ”Trump a strâns deja 122 milioane $ din donații. Acum, afacerea lui e politică”

februarie 2, 2022 0

Fostul președinte Donald Trump a început anul 2022 cu 122 de milioane de dolari în conturi, bani adunați din donații politice.

Aceasta este o rezervă masivă de bani, strânsă în timp ce Trump țintește o altă cursă la Casa Albă și sugerează că va folosi puterea unei președinții recâștigate în 2024 pentru a șterge problemele juridice ale persoanelor implicate în asaltul de la Capitoliu, acum mai bine de un an.

El stochează bani în loc să-i cheltuiască, strângând 51 de milioane de dolari din iulie până în decembrie anul trecut, în timp ce a distribuit doar o fracțiune din aceștia în aceeași perioadă, arată dosarele federale făcute publice luni și citate de Washington Post.

Cele 51 de milioane de dolari adunate de Trump în 6 luni, distribuite între mai multe comitete, reprezintă o încetinire a strângerii de fonduri din prima jumătate a anului 2021, când doar organizația ”Salvați America” a raportat că a încasat 62 de milioane de dolari.

Suma este totuși remarcabilă pentru un fost președinte care nu candidează în prezent pentru o funcție și a lipsit de pe rețelele de socializare.

Asta arată cât de receptivi rămân susținătorii săi la avalanșa de solicitări prin e-mail și text distribuite în numele său.

Echipa sa a spus că peste 98% din donațiile din a doua jumătate a anului trecut au fost sub 200 de dolari, un semn de sprijin din partea bazei Partidului Republican care arată de ce Trump rămâne un candidat formidabil pentru o viitoare nominalizare.

În Ajunul Crăciunului, de exemplu, echipa sa politică a trimis nu mai puțin de 10 e-mailuri de strângere de fonduri – în numele lui și al fiului său cel mic, Donald Trump Jr., precum și pentru acțiuni ca „Trump Christmas” și „Trump Christmas Stocking”.

Toți au beneficiat de un comitet comun de strângere de fonduri care trimite bani către organizația sa ”Salvați America” și un alt comitet pe care îl controlează, Make America Great Again PAC.

Acum afacerea lui Trump este politica, mai scriu jurnaliștii. Atât el, cât și soția sa, Melania, au făcut reclamă recent pentru diverse articole, de la o carte de fotografie la o pălărie purtată în timpul unui eveniment diplomatic, care își derivă valoarea din timpul petrecut cu cuplul la Casa Albă.

„Există încă o mulțime de oameni care îl apreciază pe Donald Trump și apreciază ceea ce a făcut”, a spus Rob Bickhart, fost director financiar al Comitetului Național Republican.

Deoarece mulți dintre donatorii fostului președinte sunt susținători pe care i-a adus el personal în joc, a spus Bickhart, Donald Trump lui nu încasează bani de la partid.

Totuși, Trump are de două ori mai mult numerar la îndemână decât RNC (Comitetul Național Republican, organizație a Partidului Republican care se ocupă cu strângerea de fonduri), care a fost de acord totuși să plătească până la 1,6 milioane de dolari în contul taxelor judiciare pentru fostul președinte, pentru combaterea acuzațiilor privind practicile sale de afaceri din New York.

Și tot Trump are aproape de două ori mai multe fonduri decât unii dintre republicanii recunoscuți la nivel național care  își propun și ei să intre în cursa pentru candidatura republicană la alegerile prezidențiale în 2024, inclusiv guvernatorii Ron DeSantis, din Florida și Greg Abbott, din Texas.

 

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.