Zelenski spune că Rusia va plăti pentru atacul masiv de luni dimineață

Zelenski spune că Rusia va plăti pentru atacul masiv de luni dimineață

ianuarie 9, 2024 0

Oficiali de la Casa Albă s-au întâlnit luni cu mai mulţi lideri ai firmelor de capital de risc şi ai industriilor tehnologice şi de apărare, într-un efort de a consolida interesul administraţiei Biden de a sprijini accesul Ucrainei la echipamente americane de ultimă generaţie. Zelenski: Rusia va plăti pentru teroare, va simţi cu siguranţă răspunsul Ucrainei.

UPDATE Zelenski: Rusia va plăti pentru teroare, va simţi cu siguranţă răspunsul Ucrainei
Atacul cu rachete din dimineaţa zilei de luni a provocat moartea a patru persoane şi rănirea altor 45. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat acest lucru în discursul său nocturn.

„Această dimineaţă, din păcate, a început din nou cu un atac masiv cu rachete. Harkov, Zaporojie, Krivoi Rog, regiunea Khmelnytskyi. 45 de persoane au fost rănite, iar până în acest moment, patru persoane au fost raportate ca fiind moarte. Condoleanţe familiilor şi prietenilor! Statul terorist va simţi cu siguranţă răspunsul nostru”, a declarat Zelenski.

Potrivit acestuia, operaţiunile de urgenţă şi de salvare sunt încă în curs de desfăşurare în trei regiuni din Ucraina după loviturile armatei ruse.

Zelenski le-a mulţumit salvatorilor, poliţiştilor şi lucrătorilor din serviciile publice care au fost implicaţi în această activitate.

ŞTIREA INIŢIALĂ
„Conversaţia s-a axat pe o serie de sisteme, inclusiv, sisteme aeriene fără pilot la bord, cum să contracarăm sistemele aeriene fără pilot la bord care se apropie şi apoi, de asemenea, să abordăm provocarea deminării”, a declarat unul dintre oficiali pentru un grup de reporteri după întâlnirea de cinci ore, informează Reuters.

Jake Sullivan, şeful Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, a convocat reuniunea pentru a insista pentru „un accent reînnoit pe sprijinirea Ucrainei în vederea depăşirii acestor provocări tehnologice cheie pe care le-a identificat ca fiind un obstacol în calea progresului şi impulsului lor pe câmpul de luptă”, a declarat un al doilea oficial al administraţiei.

Membrii cheie ai Consiliului de Securitate Naţională s-au întâlnit cu directori din industrie de la Fortem Aerospace, companii de tehnologie de apărare precum Palantir Technologies şi Anduril Industries, precum şi cu producătorul de drone Skydio, printre alţii, care au fost aduşi la Casa Albă.

Jake Sullivan a participat cel puţin la o parte din eveniment, la fel ca şi adjunctul său, Jon Finer, care a condus o parte a întâlnirii, a declarat unul dintre oficiali.

Oficialii administraţiei au declarat că întâlnirea le-a oferit ocazia de a afla despre noile capacităţi de la o secţiune mai profundă a industriei americane, în speranţa că guvernul ar putea facilita aducerea acestor inovaţii în folosul Ucrainei.

Oficialii au subliniat că orice efort de sprijinire a Ucrainei ar fi frânat fără pachetul de ajutor suplimentar de peste 100 de miliarde de dolari blocat în Congres şi care include aproximativ 50 de miliarde de dolari în noi ajutoare de securitate pentru Ucraina în lupta cu Rusia, precum şi 14 miliarde de dolari pentru Israel în războiul pe care îl duce împotriva Hamas în Gaza.

Oficialii au declarat că acest efort este separat de acordul din decembrie pentru a accelera coproducţia de arme şi schimbul de date între SUA şi Ucraina.

Sursa: Newsinn

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.