Ziua animalelor. Autoportret cu ciini, pisici, cai sau papagali. Am pus poze!

octombrie 4, 2007 0

Este ziua animalelor (e St. Francisc, patronul animalelor). Exista si un program de activitati inclusiv in Romania pe care il puteti consulta si aici. Sper totusi sa se intimple mai mult de atit. Ca doar de ONG-uri in domeniu nu ducem lipsa.
La multi ani lui Sisi si Atos, mindrii nostri motani, unul castrat, unul inca nu, unul tinar si agresiv, celalalt puternic si intelept. Deja comunic cu ei, stiu sa ma rasfete si sa ma enerveze pina la atac cerebral, cu aceeasi usurinta. Sper sa gasesc si o poza cu ei pina diseara..
La multi ani, Dada, catelusa cocker spaniel cu care am incercat sa am o convietuire mai mult de jumatate de an si n-am reusit. acum e bine, la curte, probabil mult mai fericita.
N-o sa uit vreodata ciinele roscat din copilarie, Grivei, care a murit otravit de un vecin mult prea grijuliu sa nu-i fie calcata gradina cu zarzavaturi de vreun animal.
Papagalii pe care i-am avut citiva ani, pina la inceputul liceului, m-au trezit ani buni de zile cu chiraiturile lor si au aruncat cu seminte in mine in timp ce fumam pe ascuns.
N-o sa uit vreodata calul bunicului pe care pina la urma CAP-ul i l-a luat si l-a dat unui satean mult mai bine patruns de doctrina.
N-o sa uit vreodata o pisica imensa cenusiu-albastra pe care am vazuta o data la Barcelona. M-a privit de la un balcon vecin cu un maxim dispret pisicesc care m-a facut sa ma inchid umil in camera :).
La multi ani si Roscatului, motanul fioros care ne bate motanii nostri bine crescuti si cu mai mare aplecare catre dialog decit catre smuls blana.
Ma rog, daca stau bine si ma gindesc, as putea sa-mi scriu autobiografia numai descriind aventuri cu animale. Poate aveti chef si voi. Turnati aici.

foto1.jpg

„Andy si Felix”, de la Virginia

 

 

foto2.jpg

Mai avem si alti „Lulutzi”, dar numai pe acesta il cheama chiar Lulutzu,
oricit ar parea de ciudat. Lulutzu este un motan eunuc cu oaresce porniri
homosexuale dupa operatia respectiva, dar este cel mai iubitor, afectuos,
devotat si fraier de bun animal pe care l-am gazduit vreodata. Intre noi doi
a fost un fel de coup de foudre, reciproc desigur, inca din prima zi a
vietii lui.

Foto de la Liza

 

foto3.jpg

Sherlock, un lord de motan, de la Nicole

 

foto4.jpg

Sisi si Atos

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.