Crin are treabă!

noiembrie 5, 2009 10

PNL semnalizează (încă) stînga şi face (deocamdată timid) dreapta. Coaliţia pro-Johannis funcţionează încă, iar alianţa conjuncturală cu PSD funcţionează. Dar se reîncălzeşte discuţia despre o posibilă guvernare PD-L – PNL, menţionată de preşedintele Băsescu acum două zile. Idee reafirmată, de ultimă oră, în interviul preşedintelui de la Realitatea FM !  În ce-i priveşte, democrat-liberalii s-au încolonat imediat, disciplinat, în spatele ideii, aşa că, cel puţin în emisiunile pe care le fac la radio, am auzit cîteva linguşeli de mare clasă dinspre unii pedelişti la adresa unor politicieni liberali, foşti colegi de guvernare.
Interesantă mi se pare relaxarea prudentă pe care a înregistrat-o poziţia PNL. Acum două zile, ideea era catalogată ca o „fantezie” a lui Băsescu. Aseară însă, Crin Antonescu, ne-a spus în discuţia pe care am avut-o la Realitatea FM:

„Si mie mi-ar placea un guvern de dreapta insa nu am cu cine. PD-L nu este partid de dreapta[…] S-au schimbat lucrurile de pe vremea lui Tariceanu. În 2005 PD-L era condus de alti oameni… rolul lui Udrea, Boc era mai mic… Basescu insusi a involuat din 2005. Acum PD-L este un partid inchis intr-un discurs dedicat lui Basescu. […]. Dar daca nu voi deveni presedinte nu exclud ipoteza discutiilor cu PD-L […]. Daca PD-L l-ar sustine pe Johannis ca premier, facem guvernul împreună!”

Bonus – aici
Anul trecut, după alegeri, Tăriceanu a stat, aparent, în calea unei guvernări de dreapta cu PD-L, pentru că nu voia să cedeze postul de premier. Azi liderul PNL e Crin Antonescu. Şi candidat la prezidenţiale pe deasupra. Ar fi interesant ca cei care au înghiţit broasca rîioasă anul trecut în decembrie să descopere că meandrele politicii i-a adus, după un an de chinuri, la formula iniţială. N-ar fi nimic de mirare în asta.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.