A găsit pe stradă biletul câștigător de 163 de milioane de euro și l-a returnat celui care îl pierduse

A găsit pe stradă biletul câștigător de 163 de milioane de euro și l-a returnat celui care îl pierduse

august 31, 2021 0

La lista poveștilor incredibile lăsate la tragere la sorți se adaugă cea a unei femei care a găsit un bilet câștigător la EuroMillions și, după o odisee a procedurilor legale, a ajuns să împartă premiul cu proprietarul său de drept.

Potrivit ziarului francez Le Dauphiné, o sentință curioasă a unui tribunal din Paris spune cum o persoană a mers să ceară un premiu în fața comisiei „La française des jeux” (FDJ), compania franceză de loterie și pariuri, doar cu chitanța, deoarece pierduse biletul norocos.

O femeie a găsit acest bilet câștigător. Când disputa a ajuns la Curtea de Apel Administrativă din Paris, femeia, care dăduse peste premiu întâmplător, a fost de acord să renunțe la el în schimbul unui procent relativ mic din bani, care ar corespunde proprietarului biletului.

Hotărârea afirmă că ambele părți au fost de acord că proprietarul biletului va păstra premiul, dar va acorda 7,5% femeii care l-a găsit. Și întrucât jackpotul a fost de 163 de milioane, acest procent s-a ridicat la 12 milioane de euro.

În această poveste clară, toată lumea a fost câștigătoare, cu excepția autorităților fiscale care au cerut puțin mai mult de 4,3 milioane de euro de la persoana care a spus Loteriei franceze că a găsit biletul „pe drumul public”.

Câștigurile la loterie nu sunt impozabile prin impozitul pe venit, dar administrația fiscală a considerat că această favoare nu ar trebui să se aplice beneficiarului norocos al despăgubirii de 12 milioane de euro.

Justiția nu a impozitat femeia care a găsit biletul

Instanța de apel administrativă s-a pronunțat împotrivă, considerând că această remunerație excepțională nu era supusă impozitului, contrar celor cerute de ministrul acțiunii și conturilor publice, Gerald Darmanin.

Hotărârea judecătorească nu explică modul în care s-a pierdut chitanța câștigătoare în valoare de 163 milioane de euro înainte de a cădea pe alte mâini.

Cu toate acestea, hotărârea curții administrative de apel relatează modul în care s-a soluționat disputa dintre deținătorul biletului și jucătorul care a putut dovedi că el a fost cel care a pariat pe combinația câștigătoare.

La Française des Jeux a cerut un acord între cele două părți care au semnat un protocol tranzacțional în temeiul căruia descoperitorul biletului renunță la dreptul la premiu în schimbul unei compensații de 12 milioane de euro, sau aproximativ 7,5% din suma de 163 milioane de euro.

Numai jucătorul cu biletul poate primi premiul

Chitanța a fost returnată proprietarului de drept, care a fost în orice caz singurul care a putut primi premiul, deoarece regulile EuroMillions stipulează că plata poate fi acordată exclusiv jucătorului și în schimbul livrării chitanței intacte. Prin urmare, jucătorul a trebuit să găsească un punct comun cu deținătorul biletului, pentru a nu pierde marele câștig.

Chiar și fără cele 12 milioane de euro, suma de 163 de milioane de euro câștigată de jucătorul care își validase buletinul de vot în Calvados rămâne până în ziua de azi al doilea record absolut de câștiguri la un joc de noroc din Franța, după cele 170 de milioane de euro câștigați de un jucător din Alpes-Maritimes pe 13 noiembrie 2012, tot la Euro Millions.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.