Abramovici, otrăvit cu o substanță camuflată în ciocolată. ”Oamenii au orbit complet a doua zi”

Abramovici, otrăvit cu o substanță camuflată în ciocolată. ”Oamenii au orbit complet a doua zi”

martie 29, 2022 0

Oligarhul rus Roman Abramovici, deputatul Rostem Umerov și un al doilea membru al delegației ucrainene la negocierile de pace posibil să fi fost otrăviți cu o substanță toxică (eventual compuși organofosforici) camuflată în ciocolată, în cadrul întâlnirii desfășurate cu negociatorii ruși la Kiev, pe 3 martie. .

„Doza nu a fost suficientă pentru a-i ucide pe niciunul dintre cei trei, deși ținta directă a fost probabil Abramovici”, a declarat pentru Times Radio Christo Grozev, anchetatorul rus care a certificat posibila „otrăvire” pentru portalul de jurnalism de investigație Bellingcat, alături de The Wall Street Journal.

„Ar fi putut fi un semnal de avertizare îndreptat către el de către cei de la Moscova, să nu se urce în vagonul dizidenților”, a spus Grozev.

„La urma urmei, el a decis să medieze voluntar în rolul său de broker onest. Dar alți oligarhi au proclamat o anumită independență față de Kremlin și au criticat războiul”

Abramovici și-a pierdut temporar vederea după meciul de la Kiev și ar fi suferit de erupții pe față și pe mâini.

Patronul lui Chelsea FC, legat încă din anii 1990 de Vladimir Putin, a trebuit chiar să fie internat câteva zile mai târziu în Turcia, unde marți a revenit pentru a participa, însă, la discuțiile de pace.

Potrivit Financial Times, surse apropiate președintelui Volodimir Zelensky au confirmat că „oamenii au orbit complet a doua zi” a negocierilor din 3 martie.

„Nu am identificat substanța și nici nu știm ce se află în spatele ei, dar se pare că Roman Abramovici a fost ținta principală”, recunosc aceleași surse.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.