Adevărul despre ruptura de Barcelona și cum a semnat Messi în doar CINCI zile contractul cu PSG

Adevărul despre ruptura de Barcelona și cum a semnat Messi în doar CINCI zile contractul cu PSG

august 12, 2021 1

„Minciuni s-au spus multe. Am făcut tot posibilul să stau. Mi-am coborât fișa salarială cu 50%. Și nu mi-au cerut mai mult”

Cu aceste cuvinte, Leo Messi și-a luat rămas bun de la Barça, duminica trecută. În lacrimi. Încă în șoc. La trei zile după ce clubul ”blaugrana” a anunțat, într-o scurtă declarație, că vedeta argentiniană nu avea de gând să se reînnoiască înțelegerea cu clubul catalan.

Și la 48 de ore după conferința de presă a lui Juan Laporta, în care președintele a asigurat că este imposibil să înregistreze un nou contract pe numele lui Leo Messi din cauza moștenirii economice dezastruoase primite.

De joi, 5 august, când plecarea lui Messi de la Barça a devenit oficială, până marți, 10 august, când a fost anunțată semnarea contractului cu PSG, vedeta argentiniană a trăit un adevărat vârtej de emoții rar întâlnite.

Și asta arată că sosirea sa la clubul francez a fost absolut improvizată și nu rezultatul unei manevre comise de tatăl său și reprezentantul său, Jorge Messi, de luni de zile, așa cum susțin unele mass-media.

Adevărul este unul singur, susține ziarul SPORT, din Barcelona: joi, 5 august, Messi era convins că avea să reînnoiască pentru Barça pentru cinci sezoane. Ceea ce a urmat a fost o consecință a deciziei lui Laporta, din cauza situației financiare dramatice a clubului, de a rupe acordul la care ajunseseră ambele părți. Din acel refuz, totul s-a precipitat.

Primul contact cu PSG a fost un mesaj de la Leonardo, directorul sportiv al clubului parizian, către Jorge Messi, joi seară, pe 5 august. L-a întrebat dacă este adevărat că Messi nu va reînnoi și dacă vor putea negicia. Jorge Messi a spus da și negocierile au început vineri, 6 august.

ALTE DOUĂ CLUBURI INTERESATE

Vineri, 6 august, Leonardo l-a sunat pe Jorge Messi și i-a explicat intenția PSG de a-l aduce pe Messi la Paris. Clubul francez a fost foarte interesat de încorporarea vedetei argentiniene și dispus să ajungă la un acord rapid.

În aceeași vineri, Leonardo a prezentat o primă ofertă, care era deja foarte atractivă pentru Messi. Predispoziția PSG a fost totală și absolută. Jorge Messi a primit, de asemenea, solicitări de la alte două cluburi. Unul, oficial, era din partea lui Chelsea, campioana Europei. Celălalt, mai informal, printr-un intermediar, era de la Atlético. În acest caz, nu au existat conversații, deoarece Leo era clar că nu vrea să joace în Liga spaniolă împotriva Barçei. Opțiunea aleasă, deoarece a fost cea mai atractivă („Neymar a fost una dintre cauzele semnării mele la PSG”, a susținut Messi însuși), a fost cea a clubului francez.

Sâmbătă și duminică, au avut loc negocieri intense între cele două părți, Messi și PSG, cu întâlniri maraton și schimburi de documente până la orele dimineții.

După ce s-a ajuns la un acord definitiv (pentru o sumă mult mai mică decât cele 120 de milioane de euro pe an pe care le-a ”filtrat” ieri Le Parisien), luni a venit timpul să fie redactat contractul, care era foarte complex. Dar s-a făcut repede, după voia tuturor, și marți dimineață, Leo Messi a zburat la Paris pentru a semna pentru două sezoane, plus un al treilea opțional.

Cea mai clară demonstrație că totul a fost improvizat, în ciuda faptului că a fost rezolvat în cinci zile, este că Leo Messi și familia sa locuiesc, în acest moment, într-un hotel (luxosul Royal Monceau, în centrul Parisului) și că cei trei fii ai vedetei argentiniene, Thiago, Mateo și Ciro, nu au încă clară școală la care să urmeze.

Leo și Antonela, confruntați cu precipitarea evenimentelor, nu au avut încă timp să viziteze case de închiriat. Nebunia care a prins familia argentiniană a fost de așa natură încât aseară au fost epuizați … deși astăzi Leo este gata să înceapă antrenamentele.

IMPOSIBIL DE A CONTINUA ÎN BARÇA?

Anturajul lui Messi consideră că posibilitatea de a continua la Barça (au existat speculații cu o ofertă fantomă, în zorii zilei de luni spre marți) nu a existat niciodată. Pentru că nu era vorba de bani.

După cum a aflat SPORT, în acordul pe care Messi era dispus să-l semneze joi, 5 august, s-a specificat că în primul an de contract (din cei cinci prevăzuți), Leo va încasa doar 10 milioane de euro net, cu scopul de a ușura imediat masa salarială a clubului și că Laporta avea cel puțin un an de marjă pentru a încerca să remedieze situația economică gravă a entității catalane.

Din acest motiv, din jurul lui Messi, continuă să existe îndoiala că Barça a făcut tot posibilul, în ciuda voinței exprimate întotdeauna de Laporta, pentru ca vedeta argentiniană să continue.

Cu toate acestea, surse din Barça continuă să insiste asupra imposibilității înregistrării lui Messi din cauza moștenirii primite de la fostul președinte Bartomeu și a fair-play-ului financiar impus de LaLiga condusă de Tebas.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.