De astăzi, certificatul digital COVID devine obligatoriu în Uniunea Europeană

De astăzi, certificatul digital COVID devine obligatoriu în Uniunea Europeană

august 13, 2021 0

Certificatul Digital Covid 19 este obligatoriu, de astăzi, în întreaga Uniune Europeană.

Turiştii care nu deţin respectivul document şi se află într-unul din statele care între timp au intrat pe listele galbene sau roşii, vor intra în carantină.

Pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, sunt recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR code.

Certificatele pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Aici vă introduceţi datele persoanale şi tipul de certificat: dacă sunteţi vaccinat, în recuperare după boală sau dacă aveţi test PCR negativ valabil, însă pentru o scurtă perioadă de timp.

Odată generat, veţi primi un cod QR pe care îl puteţi printa sau salva în telefon pentru a-l prezenta la trecerile de frontieră şi nu numai.

Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

Pentru ţările care nu solicită la intrare adeverinţă de vaccinare, test negativ sau dovada trecerii prin boală, precum Bulgaria, sau pentru ţările aflate pe lista verde şi din care călătorii români se întorc în ţară, prezentarea certificatului digital nu este obligatorie, informează ANAT.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.