Aduceți infractorul în țară și luați-i și milionul furat României! Ana Birchall, fără milă cu fugarul Dragomir

Aduceți infractorul în țară și luați-i și milionul furat României! Ana Birchall, fără milă cu fugarul Dragomir

iulie 7, 2021 0

Daniel Dragomir rămâne cu sentința de 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, pronunțată de judecătorii Curții de Apel în anul 2020, potrivit unei decizii definitive a instanței.

Curtea de Apel București a judecat, miercuri, contestația la executare făcută de Daniel Dragomir, după condamnarea în dosarul în care DNA l-a acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La începutul anului, Daniel Dragomir s-a predat într-o secție de poliție din Bari, Italia. Fostul ofițer SRI era dat în urmărire internațională, după ce s-a sustras executării pedepsei de 3 ani și 10 luni de închisoare, anunță Main News.

Dragomir a fost găsit vinovat de judecătorii Curții de Apel București, în anul 2020, într-un dosar penal în care a fost acuzat de DNA de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanța i-a condamnat pe soții Dragomir și la plata a unui prejudiciu de peste un milion de lei și la plata cheltuielilor de judecată.

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a comentat pe pagina ei de socializare acest caz, care ar putea să umilească din nou România în lume, cum este cazul altor fugari celebri.

Practic, Birchall susține că, dacă Dragomir nu este adus să execute pedeapsa în țară, Dragomir scapă ieftin și rămâne și cu banii furați.

Așa s-a întâmplat cu un alt fugar celebru, Sorin Strutinsky, din grupul Mazăre, care a fugit tot în Italia, unde a primit dreptul să execute acolo pedeapsa de 10 ani și 4 luni de închisoare, pentru corupție.

Observațiile Anei Birchall despre Daniel Dragomir

”Of ce tragedie! Of, ce tragedie că i s-a respins contestatia la executare a acestui personaj care mă tot atacă pe mine pe la diverse TV, denigrându-mă cu informatii false, ofticat că mi-am făcut treaba ca ministru și, în timpul mandatului meu de ministru al Justiției, împreuna cu colegii din Ministerul justiției, am obținut legal, prin comisie rogatorie, un document extrem de important care demonstra vinovăția domnului Dragomir.
Acum, poate că domnul ministru Stelian Ion pune și în practică tot ce se tot laudă public, inclusiv acum câteva zile, și îl aduce acasă pe Dragomir, să execute pedeapsa într-o închisoare din România, că doar se stie că e în Bari, în Italia. Că dacă nu îl aduce mai repede acasă, riscă să nu mai execute nimic în Italia… Și rămâne și cu banii furați!
Mai mult, poate totuși domnul ministru al Justitiei are curaj și inițază și promovează spre adoptare urgentă a propunerilor legislative care să împiedice fuga din țară a celor condamnați ți folositea acestei „rețete” de a râde în nas autorităților statului român”, a scris Ana Birchall pe facebook.
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.