Aiureala CTP & CRP

mai 22, 2007 0

Il vad pe C T Popescu la Realitatea perorind despre agresiunea fizica asupra unui jurnalist exercitata de Traian Basescu. M-as apuca sa-i fac lista de abuzuri adevarate la care CTP nu a reactionat. Un singur exemplu: interventia lui Voiculescu la emisiunea Gabrielei Firea. Unde era CRP atunci? Si unde era restul pleiadei de onguri sensibile la dreptate pentru jurnalisti?
Am impresia ca avem de/a face cu o situatie a jurnalistilor care seamana mult cu ipostaza „322” – o aprenta solidaritate de breasla, breasla care, de fapt, nu apara jurnalistul, ci ia decizii politice. Cristoiu & Gadea pot abera cu nesimtire la televiziunile patronului drag fara sa indigneze nici un spirit just din presa romaneasca. Sper ca si acest soi de jurnalist va fi sanctionat de public, desi inertia e mult mai mare in ce priveste lectura.
Am auzit ca CTP vrea sa puna embargou joi pe aparitia lui basescu. Sa puna pina la sfirsitul mandatului, sa vedem ce tiraj va avea Gindul peste un an. Ce s-ar face marele jurnalist fara imprecatiile, altfel pline ochi de etica jurnalistica, unidirectionate. Nu-l apar pe Basescu, dar nu pot sa nu vad ca unii fac audienta doar din atitudini rudimentare „anti” sau „pro”. Asta nu e jurnalism. Iar clubul roman de presa seamna din ce in ce mai mult cu un club „322”.
Basescu a fost mitocan, a folosit un limbaj inacceptabil, nu trebuia sa ia telefonul. dar una e agresiunea, alta e un gest badaranesc. Judeca-l, draga Clubule, cu filtrul etic larg/larg pe care l-ai folosit si pina acum. N-a sarit nimeni la xenofobia, antisemitismul unor Gigi sau Vadim. Iata ca am gasit vinovatul potrivit, de data asta.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.