Alex Ștefănescu, magistral: ”Femeile sunt foarte importante pentru mine. Le consider pe toate (cele trei miliarde de pe planetă) ale mele”

Alex Ștefănescu, magistral: ”Femeile sunt foarte importante pentru mine. Le consider pe toate (cele trei miliarde de pe planetă) ale mele”

noiembrie 1, 2021 0

Inegalabilul critic literar Alex Ștefănescu publică pe pagina sa de socializare un text scurt, dar remarcabil ca sens al vieții. Este o fărâmă de creație dedicată femeii – celei pe care unii o ignoră deseori, o desconsideră sau o tratează ca pe o unealtă casnică.

Alex Ștefănescu pune lucrurile în ordine și restabilește valoarea acestei ființe minunate care ne-a dat viață, ne oferă iubire sau căldură umană.

Redăm mai jos integral postarea maestrului:

”Am declarat odată – cu umor negru – că, dacă ar fi inevitabil să mor ucis de cineva, aș vrea ca acel cineva să fie o femeie. Vederea mâinii ei delicate – chiar și purtătoare de moarte – m-ar face să plec fericit pe lumea cealaltă.
Nimeni nu știe de ce îmi place să fiu invitat la emisiuni TV. Pentru că acolo, înainte de a intra în studio, trec pe la machiaj, unde o fată, de obicei frumoasă, mă dă cu pudră, folosindu-se de un pămătuf diafan. Închid ochii și îmi închipui că sunt mângâiat minuțios-tandru.
Femeile sunt foarte importante pentru mine. Le consider pe toate (cele trei miliarde de pe planetă) ale mele. Ori de câte ori una se mărită, indiferent în ce țară, mă simt… trădat.
Femeia deține ceva din secretul vieții. Nu numai că naște, dar știe din ce ierburi să-ți facă un ceai când te doare capul, ce să-i spună unui copil ca să nu mai plângă, cum să desfacă un nod complicat. Fără ea, noi, bărbații, ne-am simți singuri pe lume și neajutorați. Ne-am bate de dimineața până seara între noi, prostește, și ne-am îmbăta.”
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.