Alina Mungiu despre Geoana si Boc, despre Vintu, Voiculescu, Patriciu

martie 18, 2009 0

Despre Mircea Geoana & Emil Boc: „Rep.: Ce are Boc? Ce sens are Geoană?
A.M.-P.: Eu am simpatie şi respect pentru Boc, care amestecă într-o combinaţie neobişnuită competenţa cu modestia. Dar respectul meu nu e suficient. Trebuie să se respecte şi el pe sine, şi trebuie şi Băsescu să îşi dea seama cum e perceput Boc şi să îl ajute să nu mai fie perceput aşa. Geoană stă mult mai rău cu presa decît cu publicul larg, nu e lipsit de potenţial, iar în străinătate continuă să fie cel mai cunoscut lider român.”
Despre Vintu, Voiculescu, Patriciu: „Rep.: Cum ne duc de nas mogulii Vântu-FNI, Patriciu-Rompetrol, Voiculescu-Ceauşescu?
A.M.-P.: Auziţi, lupta asta cu mogulii, pentru mine, care am început să public datoriile firmelor la stat din anul 2002, de ajunseseră să mă sune unii să îmi raporteze cînd se duceau la trezorerie, începe să sune iarăşi a desen animat. Sub Năstase, datoriile firmelor la stat erau un procent semnificativ din PIB, azi nu mai sînt. Există mai multe lucruri pe care le putem face, legal şi administrativ, să continuăm să mai ciuntim din puterea lor. Curios că nimeni nu le face. Au din ce în ce mai mult aerul unui alibi, al unei statui plimbate prin oraş ca să dea populaţia cu pietre şi să se liniştească.
Ca sa nu spuneti ca am scos din context, aici gasiti intreg interviul pe care Eugen i l’a luat doamnei Mungiu. Prin urmare, aici puteti reconstrui, integral, inclusiv contextul declaratiilor pe care le-am decupat mai sus.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.