Ana Bichall face praf cumetria CCR-Renate Weber: e atac la Constituția României!

Ana Bichall face praf cumetria CCR-Renate Weber: e atac la Constituția României!

iunie 29, 2021 1

Fosta șefă de la Justiție care a blocat planul lui Dragnea și Tăriceanu de a scoate România din UE (ROMEXIT) a rămas șocată la auzul veștii că o nouă decizie a CCR aruncă în aer stabilitatea sistemului democratic.

Ana Birchall a descoperit că decizia CCR de a o repune pe funcție pe sinistra Renate Weber ca Avocat al Poporului nu este… constituțională.

Practic, legea nu permite Curții Constituționale să se pronununțe dacă schimbarea din funcție a Avocatului Poporului e sau nu corectă, CCR nu are acest drept.

Dar ca de multe ori când a avut interes să îngroape democrația din România, pentru a favoriza întoarcerea României în lumea de tip URSS, Curtea Constituțională a abuzat de propria-i putere, pentru a face jocul mafiei roșii.

Explicația Anei Birchall despre abuzul deciziei CCR în cazul Renate Weber

”Sunt curioasa sa citesc si eu motivarea CCR pentru ca in art. 58 din Constitutie se spune clar că „Avocatului Poporului este numit pe o durată de 5 ani” , iar Constituția se oprește aici! Deci in ce baza decide CCR ca revocarea este neconstitutionala???! Probabil doar invocand jurisprudenta si practica CCR, nu?
Sigur ca nu e prima data ( si probabil ca nu e nici ultima data ) cand CCR isi extinde competenta si supra legifereaza, nu?
Felicitari coalitiei de guvernare care de peste 6 luni nu a putut initia si adopta un proiect de lege de modificare a legii de functionare a CCR, (respectiv legea 47/1992 )astfel incat CCR sa nu mai isi extinda atributiile de exemplu! Si sa nu aud ca vai nu se poate… pentru ca daca se vrea se poate, legea 47/1992 este lege organica, ori saptamanal parlamentul adopta legi organice!
Aceeasi intrebare este si legat de Legea de funcționare a Avocatului Poporului, care la fel , DACA SE VREA poate fi modificata astfel incat sa se clarifice generalitarea conform căreia revocarea din funcție a Avocatului Poporului survine ”ca urmare a încălcării Constituției și a legilor”… o exprimare mult prea generala! Curios cum „reparam legile”, ” reglementam functionarea si numirile la CCR ” etc au fost doar frumoase promisiuni de campanie… si din pacate se pare ca deocamdata raman asa .. De ce? Nu stiu dar ma gandesc ca pare facil sa fie folosita scuza : domnule noi vrem da nu ne lasa altii, nu ne lasa CCR etc!
P.S. Oricum Renate Weber a dat in judecata Parlamentul si desi probabil cererea ei va fi respinsa de instanta de judecata ( pentru ca juridic nu vad argumentele pentru care legal poate fi admisa) dar va folosi decizia instantei sa atace la CEDO.”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.