Ana Birchall îl aseamănă pe ministrul Justiției cu ”Ciordache” sau Tudorel Toader: ”Să termine cu smiorcăiala la TV!”

Ana Birchall îl aseamănă pe ministrul Justiției cu ”Ciordache” sau Tudorel Toader: ”Să termine cu smiorcăiala la TV!”

martie 20, 2021 0

Ana Birchall și-a creat o reputație mare, fiind primul ministru al Justiției care s-a luptat cu propriul partid pentru a debloca lupta anticorupție, chiar în perioada în care puterea se afla pe mâna temuților Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Din acest motiv, a fost felicitată public de ambasadorul SUA la București sau de președintele Iohannis pentru meritul de a fi zădărnicit aplicarea ROMEXIT – planul pentru scoaterea de facto a României din UE.

Rămasă în afara politicului și pe baricadele societății civile, Birchall continuă să transmită mesaje publice atunci când consideră că puterea politică agresează indepedendența justiției și face pe placul clanurilor penale. Ultimul astfel de semnal, publicat pe pagina ei de socializare, îi este adresat ministrului Justiției, Stelian Ion, care este somat să renunțe la spectacolul mediatic și să se bată sincer pentru lege și ordine.

Mesajul Anei Birchall adresat ministrului Justiției, Stelian Ion

 • Smiorcăiala asta manipulativ[ la TV trebuie să înceteze! Dacă tot critică șmecherește la TV acel amendament prin care se instituie obligativitatea unui aviz CSM pentru ca un procuror sau judecător să fie trimis în judecată, deși domnul ministru al Justiției A VOTAT acel amendament (și a votat într-un mod laș și nedemn), delegându-ți votul către alt deputat deși era prezent la sedință (sic!)), mă întreb dacă domnul Stelian Ion are curaj, determinare, asumare și responsabilitate să ceara urgent reîntoarcerea la Comisia Juridică a proiectului de lege pentru eliminarea acestui amendament ale cărui efecte juridice sunt toxice pentru sistemul judiciar!?
 • Așa ar acționa FAPTIC un ministru al justiției responsabil și asumat, nu manipulând sau doar văitându-se cu declarații publice! Există această posibilitate tehnică tocmai pentru că proiectul de lege pentru desființarea SIIJ, CU ACEST AMENDAMENT, încă nu a fost votat de plenul Camerei Deputaților!
  Dacă nu solicită reîntoarcerea la comisie și eliminarea acestui articol toxic cu serioase probleme, inclusiv de constituționalitate, înseamnă că, personal, domnul ministru își asumă, acceptă și girează acest amendament și efectele sale juridice, făcând mult răucomparabil cu relele făcute de Florin Iordache și Tudorel Toader! Povestea cum că fara acest amendament SIIJ nu se desființează este o poveste de adormit copii sau de înșelat electoratul printr-un dibaci exercițiu de PR!
 • Adevărul este, și domnul ministru știe sau ar fi trebuit să știe, că SIIJ tot se va desființa, tocmai pentru că este doar o chestiune de foarte puțin timp pînă când va fi decizia CJUE, care cel mai probabil va constata că SIIJ încalcă inclusiv prevederi din tratatul european!
 • Mai mult, bătălia grea pe SIIJ a fost dată în 2019, când era mare disperare nu numai cu numirea Adinei Florea, dar și cu cereri de preluare a unor dosare de către SIIJ sau cereri de retragere a căilor de atac de către SIIJ, în dosare de corupție, de exemplu, în baza unui articol de lege declarat ulterior neconstituțional de CCR… după un an de zile de la sesizare!
 • Sunt de notorietate meciurile mele cu gașca Savonea! DA, oricât îi deranjează pe unii (și îi deranjează), oricât de mulți dușmani mi-am făcut (și mi-am făcut), oricâte presiuni au fost (și au fost), oricâte amenințări am primit sau cereri de remaniere (și au fost), ADEVĂRUL, demonstrat PRIN FAPTE, NU DECLARAȚII la TV, este că eu am avut curajul să mă opun și nu am permis adoptarea unor măsuri care ar fi făcut un rău ireversibil justiției, României și românilor de bună-credință!
 • Nu este nici văicăreală, nu este nici laudă, este adevărul când am spus și spun că, în 2019, în toata perioada mandatului meu de ministru al Justiției, am fost sub un permanent asediu. Dar am avut determinarea să respect jurământul depus la investirea în funcție și am avut curajul și responsabilitatea să apăr legea și interesele României, chiar dacă eram atacată din toate părțile și nu am fost susținută decât de încurajările președintelui țării! Este purul adevăr și orice român de bună-credință a văzut și stie acest lucru! Faptul ca România a scăpat atunci, ca prin urechile acului, de activarea art. 7 se datorează președintelui Iohannis! Acesta este adevărul!
 • Revenind, adevărata miză a acestui amendament care crează o imunitate judecătorilor și procurorilor nu este desființarea sau nedesfiinâarea SIIJ, așa cum manipulativ se tot spune! NU!
 • Adevărata miză este ce se va întâmpla DUPĂ SIIJ, de exemplu ce se va întâmpla cu magistrații care au încălcat legea și au comis abuzuri.. dar despre acest aspect voi scrie într-o altă postare!
  P.S. Rog comentarii, argumentate, pro/ contra, strict la subiectul postării! Sper să nu îmi fie iar atacată pagina de postaci sau trolli cu misiune!
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.