Ana Birchall: Opriți aministia și grațierea! Vrea Stelian Ion să fie ministrul-autor al ”nuclearei” din Justiție?

Ana Birchall: Opriți aministia și grațierea! Vrea Stelian Ion să fie ministrul-autor al ”nuclearei” din Justiție?

aprilie 29, 2021 0

Fostul ministru PSD al Justiției, care a făcut pentru salvarea luptei anticorupție din România chiar mai multe decât miniștri din guvernările anti-PSD, se declară efectiv oripilată de impotența managerială a lui Stelian Ion în a bloca o schimbare de sistem care e în curs de derulare și care ar înseamna o adevărată amnisitie și grațiere, dacă nu va fi blocată la timp.

În desele sale postări pe pagina de socializare, Ana Birchall trage repetate semnale de alarmă pe adresa Ministerului Justiției, pe care din câte se pare Stelian Ion nu le ia în calcul de vreme ce predecesoarea sa în funcție revine asupra mesajului grav.

Ultima postare a Anei Birchall despre ”nucleara” din Justiție a lui Stelian Ion

”De ce se cheamă oamenii care nu știu carte habarniști? Pentru că în momentele critice, atunci când informațiile pe care le-au agonisit de-a lungul unei cariere ar trebui să-i ajute să facă față unor situații dificile și să rezolve probleme, ei nu fac altceva decât să înalțe stupid din umeri și să emită un superb „habar n-am”.

Stelian Ion, somat să oprească salvarea corupților

Dl. ministru al Justiției, Stelian Ion, nu știa nici în 7 aprilie ce să facă, așa cum nici acum nu are habar, deși dacă ar fi învățat carte la vremea potrivită, ar fi trebuit să știe. În schimb, se joacă în continuare de-a răzgândeala și se încurcă în bâlbe, dând astfel apă la moară celor care abia așteaptă să iasă din pușcării prin intrarea în vigoare a deciziei nr. 7 a CCR. Cu alte cuvinte, dl. Goe e pe cale să piardă ceva mai mult decât proverbiala beretă de mariner și să intre în istorie ca ministrul care a făcut posibilă nucleara in justiție, o adevarata „amnistie și grațiere” a pungașilor României.

Domnule ministru, semnalul de alarmă l-am tras inca din 7 si 8 aprile, cand va explicam ca NU trebuie sa așteaptati mai întâi motivarea deciziei CCR ca sa stiti ca in secunda in care aceasta motivare este publicata in Monitorul Oficial cei aflați acum în pușcărie pot ieși din pușcărie, de exemplu.

De asemenea, tot din acel moment, judecătorii vor amâna pronunțările cu riscul ca până la decizia finală să intervină prescripția faptelor, deci cei care încalcă legea scapă de răspunderea legală! Tocmai de aceea este esențial ca legea să fie modificată de URGENȚĂ…până la publicarea în Monitorul Oficial a motivarii deciziei CCR! Ma bucur ca in sfarsit ati recunoscut si public ca ati gasit in ministerul justitiei grupul de lucru infiintat de mine in 2019 exact pentru deciziile CCR.

Puneți în mișcare rapid trenul justiției că de nu, ne pleacă „valorile” la plimbare si din puscarie si nici nu o sa mai raspunda legal, ramanand si cu banii furati statului roman! Si daca se intampla asa ceva dumneavoastra sunteti direct responsabil!

Asa cum am mai spus, sper să nu am dreptate dar cred că este doar o problemă de timp până când și în civil, comercial și contencios administrativ se va ridica aceeași problemă de neconstituționalitate privind pronunțarea hotărârilor și a motivării lor. De aceea ar fi cazul sa se actioneze urgent cu responsabilitate, curaj, profesionalism, asumare si stiinta de carte!”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.