Ana Birchall s-a săturat și de ”golăniile” ministrului Năsui. ”Nu pricepe”

Ana Birchall s-a săturat și de ”golăniile” ministrului Năsui. ”Nu pricepe”

iunie 11, 2021 0

Ana Birchall vrea să fie o luptătoare pentru dreptate nu doar pe terenul justiției, ci în orice alt domeniu în care nu există justiție internă. Din acest motiv, fosta șefă a sistemului judiciar din România care a dat peste cap planurile lui Dragnea și Tudorel Toader a publicat pe pagina sa de socializare un apel al Asociației Producătorilor de Film, care îl acuză pe ministrul Năsui că sabotează activitatea unui sector cultural care în alte țări beneficiază de mare sprijin din partea statului.

Redăm mai jos textul integral

Mesajul Anei Birchall în apărarea producătorilor de film din România

Din categoria golaniilor marca Nasui! Acest domn Naslui blocheaza iresponsabil schema de stimulare a coproducțiilor de film in Romania desi este asumata in buget; un program prin care se stimuleaza realizarea de coproductii internationale in Romania si pentru care in 2018 personal m-am luptat cu alte minti inguste, exact ca a domnului Nasui, care nu intelegeau avantajele economice si beneficiile extraordinare de imagine pentru Romania. Ati citit macar despre ce este vorba domnule Nasui? Ati priceput ceva? Ma indoiesc! Pentru ca daca pricepeati ceva intelegeati ca acest proiect al Romaniei era cel mai competitiv ( intr-o lume a cinematigrafiei extrem de competitive) …si e cea mai buna schema si financiar dar si pentru ca in industria cinematografica din Romania sunt multi oameni talentati iar tara asta este atat de frumoasa fizic!
Domnule Nasui, aceasta schema de ajutor pentru realizarea coproductiilor cinematografice in Romania NU este un
„ajutor de stat” cum gresit il intelegeti dvs. fara sa aveti habar de ce vorbiti, ci este o investitie in industria cinematografica ( in baza unei directive europene si care EXISTA si in alte state din UE, o investitie care putea revolutiona industria cinematografica romaneasca, o investitie in economia Romaniei, o investitie in promovarea Romaniei inclusiv in cercurile influente de la Hollywood… si nu in ultimul rand este o investitie concreta, cu rezultate concrete, remarcabile, in dezvoltarea si aprofundarea partii economice a parteneriatului strategic dintre Romania si SUA!
Il rog pe domnul Nasui sa depaseasca faza de flyere promovate zilnic pe internet si sa coboare in realitate si sa realizeze cat de mult loveste in industria cinematografica ( si asa greu incercata in ultimul an), sa realizeze dezastrul si rusinea internationala pe care o arunca pe imaginea Romaniei prin ignoranta si lipsa de profesionalism de care da dovada, neintelegand ce inseamna aceasta schema de investitii pentru industria cinematografica, pentru crearea de locuri de munca, pentru punerea în valoare a frumuseții fizice a României și a talentului celor care lucrează în industria cinematografică românească, pentru imaginea si promovarea Romaniei in fiecare colt din lume!
Il invit pe domnul Nasui sa iasa din schema obsesiva de promovare personala si sa priceapa ca in realitate, asa cum a fost gandita, aceasta schema pentru industria cinematografica presupunea 250 de milioane în perioada 2018-2023 și 35% cash rebate, si ar fi generat aproape un miliard de euro aduși în România de producții internaționale! Este rusinos ca domnul Nasui nu pricepe notiuni elementare de investitii si mai face si de rusine Romania, neachitand datorii asumate de statul roman.
Clipul de mai jos este mai mult decat graior. Rog share sa se stie adevarul!
Felicitari producatorilor de film, regizorilor, actorilor si tuturor celor care activeaza in aceasta industrie, contribuind la promovarea Romaniei si a talentului romanesc. In caz contrar toti acesti giganti ai internationali vor ocoli Romania si vor merge in alte state… aud ca deja merg in Bulgaria ca sa nu mai vorbim de atate traditionale ca de exemplu UK, Franta, Cehia etc!

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.