PSD, ”spurcat” cu AUR? Europa, chemată să rupă cumetria socialistă cu ”neofasciștii” lui George Simion

PSD, ”spurcat” cu AUR? Europa, chemată să rupă cumetria socialistă cu ”neofasciștii” lui George Simion

iunie 10, 2021 0

”Am solicitat oficial, astăzi, intervenţia urgentă a conducerii socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi partidul neo-fascist, AUR. În Romania a luat naştere o alianţă contra naturii: Socialiştii români sunt aliaţi cu fasciştii pentru a da jos Guvernul.

Este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când PSD ar pregăti şi vota o moţiune de cenzură alături de un partid extremist, de factură neo-fascistă. Practic, prin această acţiune politică, formaţiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formaţiuni extremiste, antisemite, fasciste.

Am făcut apel către Partidul Socialiştilor Europeni să condamne public şi să împiedice imediat orice cooperare politică sau asociere între Partidul Social Democrat din România şi Alianţa pentru Unirea Românilor, în orice etapă şi în orice scop”, a scris deputatul PNL, Alexandru Muraru, joi, pe Facebook.
În replică, europarlamentarul PSD Dan Nica spune că PSD nu are nicio legătură cu AUR.

”Îl informez pe domnul deputat al Partidului Naţional Liberal, deşi ar fi fost de aşteptat să ştie, că PSD nu are niciun proiect politic cu AUR, astfel că solicitarea unei intervenţii urgente a conducerii socialiştilor europeni este cel puţin bizară. Mai mult decât atât, antetul Guvernului României nu trebuie folosit în mod abuziv pentru a-şi justifica funcţia primită de la partid”, a precizat Dan Nica, printr-un comunicat de presă al PSD.

Îi atrag atenţia deputatului PNL că reprezentanţii AUR din comisiile parlamentare din Parlamentul României votează, de cele mai multe ori, alături de reprezentanţii Puterii. Să fie oare vorba despre un parteneriat politic AUR – PNL-USR?”, a mai spus Nica.

În ciuda negării, există legături clare între liderii PSD și ai AUR.

Era înainte de negocierile privind formarea noii majorități PNL-USRPLUS-UDMR, când liderii celor două partide s-au întâlnit în secret.

Liderii PSD s-au pus la masa discuțiilor cu AUR, partid care a intrat în Parlament și cu care ar putea colabora în viitorul legislativ.

Potrivit informațiilor Gândul.ro, președintele AUR, George Simion, a avut o discuție cu președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. În fotografiile prezentate de publicație apare și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Nu are legătură cu consultările. Am vorbit despre un studiu IRES în care am pus întrebări despre AUR. Nu am vorbit despre susținere pentru că nu ne-ar ajunge oricum. De asemenea, nu pot lucra la modernizarea structurii si brandului PSD în coaliție cu AUR. Ar fi un sacrificiu inutil dacă nici măcar nu poți face o coaliție de guvernare. Îl cunoscusem mai demult pe Simion, când era student”, a declarat Vasile Dîncu, pentru Digi24.ro.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.