Antivaccinismul, două dintr-o lovitură: Șoșoacă, ”înhățată” de DIICOT, Nașul TV – ”ars” de CNA

Antivaccinismul, două dintr-o lovitură: Șoșoacă, ”înhățată” de DIICOT, Nașul TV – ”ars” de CNA

noiembrie 17, 2021 0

Grupările conspiraționiste și liderii mișcării antivaciniste au primit, miercuri, o dublă lovitură. Televiziunea Nașul TV, înființată de Radu Moraru, a fost amendată de CNA pentru propaaganda sa tip fake news, iar Diana Șoșoacă, cea mai vocală persoană publică anti-VAX, a ajuns pe mâna procurorilor.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, miercuri, postul Naşul TV cu o amendă de 10.000 de lei din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale prin prezentarea unor afirmaţii împotriva vaccinării anti-COVID fără a ţine cont de asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii şi de necesitatea informării corecte.

„Aici este o demonstraţie în care „Naşul” încearcă să argumenteze inutilitatea vaccinării pe un traseu logic de dânsul cunoscut. Mă îngrijorează că domnia sa pare să creadă ceea ce spune. Ori sunt nişte derapaje logice foarte flagrante, dincolo de informarea propriu-zisă. Argumentele folosite pe parcurs se pot constitui ca argumentaţie pentru noi pentru a invoca articolul 64, – (1) a şi b. (…) Emisiuni de acest gen circulă, ulterior, pe reţelele de socializare. (…) Am să propun 10.000″, a spus Mircea Toma.

Articolul 64 – (1) din Codul audiovizualului stipulează că „în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”.

Senatoarea Diana Șoșoacă este cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei COVID-19 după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare.

Dosarul a fost declinat de procurorii Parchetului General către parchetul de combatere a infracțiunilor de crimă organizată, au confirmat surse judiciare pentru G4Media.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.