CTP i-a spus ”adio” lui Novak Djokovici. Argumentele gazetarului

CTP i-a spus ”adio” lui Novak Djokovici. Argumentele gazetarului

ianuarie 14, 2022 1

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) l-a criticat dur la Digi 24 pe tenismanul sârb Novak Djokovici, după ce Australia i-a retras viza sportivului sârb și acum urmează să-l expulzeze din țară pentru că a declarat în fals la completarea formalităților necesare intrării în țara de la antipozi.

Declarațiile lui CTP despre cazul Djokovici

 • Această decizie e ciudat că vine atât de târziu, ea ar fi trebuit de câteva zile să fie pronunțată. Consecințele pentru tenis sunt foarte grave. Faptul că numărul 1 mondial – în acest moment probabil jucătorul cel mai bun din toate timpurile, Novak Djokovic – a avut un astfel de comportament, asta impietează asupra sportului, asupra imaginii tenisului în lume.
 • Am momente în care mi se pare ireal ceea ce se întâmplă. Acum două săptămâni așteptam cu toții ca Novak Djokovic să încerce din nou să facă al 21-lea Grand Slam aici, la Australian Open, și acum ne găsim în acest coșmar și Djokovic, și noi. Viza nu avea cum să-i fie acordată, în condițiile minciunilor și falsurilor în acte publice, pe care le-a comis Novak Djokovic și pentru care nu are nicio scuză.
 • Comportamentului lui, care acum arată a fi mocnit în interiorul lui de-a lungul timpului și care acum a ieșit la suprafață, pe mine mă face, de pildă – eu, care am fost un admirator al lui, eu, care am scris primul în România după Roland Garros, anul trecut, că Djokovic a devenit cel mai mare jucător al tuturor timpurilor – mă face să nu mai pot privi de acum înainte un meci al lui.
 • Nu pot să-l mai privesc jucând tenis, chiar dacă sunt gazetar și ar trebui să-mi fac meseria. E o chestiune umană. E vorba de un model pe care-l reprezintă oameni pe nivelul de notorietate al lui Novak Djokovic, la nivel planetar, pentru tinerii jucători, pentru sportivi, pentru oameni în general. Gândiți-vă câte gesturi josnice, condamnabile a comis el în această perioadă.
 • În legătură cu așa-zisul test pozitiv de la Belgrad, dacă el se dovedește a fi adevărat, atunci este vorba de zădărnicirea combaterii bolilor, faptul că în mod conștient a luat contact cu persoane publice, cu persoane în public, între care copii, jurnalistul de la L’Eqquipe, știind foarte bine că e infectat. Așa cum a spus premierul Serbiei, este o infracțiune foarte gravă și poate duce la închisoare în Serbia.
 • Apoi a mințit în legătură cu vizitarea altor țări în ultimele 14 zile, a spus niciuna, nu era adevărat. El s-a deplasat în Spania, la Marbella, și acolo se face acum o anchetă să se vadă cum a intrat acolo din punct de vedere epidemiologic.
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “CTP i-a spus ”adio” lui Novak Djokovici. Argumentele gazetarului
 1. Avatar

  Armand

  Este clar ca tenistul este un tip mincinos. Dar, nu este, nici de departe, asa de mincinos si lipsit si orice morala ca Maradona. Traficant, pedofil ( pentru care se ducea in Cuba, unde Fidel Castro ii facea rost de fete tinere), mincinos, drogadict, murdar, prieten ” intim”cu un cunoscut traficant, o batea pe sotia, etc. Adica, un raufacator de antologia. Dar, niciodata am auzit o critica impotriva lui din partea ziaristilor. Acuma, dupa ce a murit intoxicat de cocaina, au fost si programe de TV in care se a vorbit de viciile lui. Inclusiv un medic, care este si ziarist, a scos o carte despre boliile lui Maradona. Tipul era plin de boli, dar boala care l- a omorit a fost lipsa totala de morala.
  Lucrul cel mai rau care a facut tipul, este sa devina eroul argentinian, adica sa transforme Argentina intr- o tara ” maradoniana” , adica, o tara neserioasa. Daca australianii nu- l dau afara pe Djovick acuma, risca ca tara lor sa cada in situatia argentinei. Trebuie sa- dea afara pe Djovick cu o singura explicatie: tipul a mintit si aceasta ajunge. Etica nu admite negotieri bizuite pe ” busines”, sau argumente economice.

  ianuarie 14, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.