Care este medicamentul eficace care a dus la scăderea masivă a morților de COVID în Valencia

Care este medicamentul eficace care a dus la scăderea masivă a morților de COVID în Valencia

martie 10, 2021 0

Al doilea val epidemic de coronavirus în care Comunitatea Valenciană este încă scufundată – deși se pare, cu date optimiste – nu are nicio legătură cu ceea ce s-a trăit în martie, aprilie și chiar mai.

Diferențele se observă chiar și în procentul de persoane cu covid-19 care trebuie să fie internate la o secție de terapie intensivă din cauza gravității bolii: dacă unul din trei din pacienți murea în unități critice, în primul val al pandemiei de coronavirus (33%), procentul a scăzut acum la jumătate: 15%.

Acest lucru a fost confirmat de surse locale din al treilea oraș al Spaniei care indică îmbunătățirea tratamentelor pentru a explica această cădere, care trebuie confirmată în continuare la sfârșitul celui de-al doilea val.

„Acum tratăm mai devreme și mai bine”, explică șeful ATI al unui mare spital valencian, pentru ziarul Levante.

În timp ce în martie nu se știa încă cum să se trateze pneumonia bilaterală cauzată de coronavirus, acum specialiștii, după câteva luni de incertitudine, au clar că singurul tratament care funcționează și reduce timpul de spitalizare este remdesivirul, un medicament care este utilizat experimental împotriva virusului Ebola și a fost deja testat împotriva altor coronavirusuri.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.